Speltips

Speltips Frölunda-Djurgården

Sport: Ishockey Spelstopp: 2016-03-16 19:00 Spela här

Speltips Frölunda-Djurgården
Land: Sverige Liga: SHL
Odds: 1.97 Speltips: Frölunda -1
2016-03-16 19:00 Frölunda-Djurgården Frölunda -1 1.97 SHL-Grinder

Hallå, äntligen äntligen och återigen äntligen är vi framme med SHL-slutspelet säsongen 2015/2016 och herregud så underbart det är. Jag kan verkligen förstå alla som tycker att SHL är rätt tråkigt fram tills slutspelet börjar, att det är en lång transport sträcka och att det rätt ofta blir avslaget för en hel del lag i de sista omgångarna. Men jag tycker faktiskt även att grundserien har sin charm, men det går inte att jämföra med slutspelet och äntligen är vi här! Ikväll spelas dem två första kvartsfinalerna, en av matcherna är mellan Skellefteå och HV71 där jag tror att Skellefteå kommer vinna den serien utan större bekymmer. I den andra kvartsfinalen mellan Frölunda och Djurgården är jag lite mer osäker, men jag tror ändå att Frölunda tar det med sin tyngd och spelskicklighet. Detta återstår dock att se. Inför kvällens möte tror jag dock verkligen stenhårt på Frölunda som har haft en skönt uppehåll att vila upp sig, ladda samt finslipa på lite smådetaljer. Jag tror man har mycket goda möjligheter att slå ett tröttkört Djurgården här ikväll och kommer därför spela Frölunda -1 (insatsen tillbaka vid uddamålsseger) till @1.97 hos Pinnacle Sports med 3/5U!

Frölunda:
Frölunda har som sagt nu haft en tid på sig att vila och ladda inför kvartsfinalen. Om vi tittar tillbaka på hur Frölundas grundserie var så var man mycket stabila i tre fjärdedelar av säsongen men dem sista två månaderna tyckte jag inte att man alls spelade bra och agerade som man gjort tidigare under säsongen. Dock kan ju detta varit ett taktiskt drag från herr Rönnberg att redan då börja träna ner Frölunda inför ett slutspel som man visste att man skulle klara. Ja det stod faktiskt även klart att man skulle komma etta eller tvåa i serien mer eller mindre. Jag tror mycket möjligt att det skulle kunna vara så. Det återstår dock att se, det finns ju en risk att Frölunda ser så där tröga och omotiverade som man gjorde stundtals i slutet av serien. Jag har dock väldigt svårt att tro det när man spelar den första slutspelsmatchen för året hemma i Scandinavium! Frölunda hade en del väldigt tunga namn borta i slutfasen i serien, men troligen är dem flesta tillbaka ikväll, utvilade och superladdade. Det står dock klart att kapten Joel Lundqvist tyvärr inte kommer till spel. Om man tittar på hur Frölunda avslutade säsongen så hade man ändå tre segrar på sina fyra sista matcher, så formen är absolut inte så dålig. Dessutom ska vi komma ihåg att Frölunda är ett otroligt starkt hemmalag, ja kanske till och med det starkaste för man vann nämligen hemmatabellen före Skellefteå på andra plats. Om Frölunda kommer till spel motiverade, hungriga och i form så tror jag inte Djurgården kan stoppa Indianerna!

Djurgården:
Djurgårdens senaste tid har varit jobbig. Först låg man på en rätt trygg top-6 placering tyckte jag men på ett rätt sjukt sätt åkte man ändå ner på sjunde plats i seriens sista omgång, jag orkar inte gå in på hur det gick till, men det var mentalt otroligt tungt för DIF, såklart. Sen var det dags att möta Brynäs, första matchen vann man efter en brutal maratonmatch som garanterat sitter kvar i benen lite, sedan åkte man på en förlust på bortais så det blev en helt avgörande match hemma. Det slutade tillslut med att Djurgården vann med 5-4 efter att Brynäs vänt från 5-2 i slutskedet av matchen. Djurgården har tappat otroligt många ledningar sent i matcherna denna säsong, det är något som jag tror ligger där och gror, att man är rädd och kanske håller igen lite i matcherna. Inte helt säker, men känns som det absolut inte påverkar positivt iallafall. Ikväll spelar Djurgården sin femte match på tio dagar, ett väldigt tufft schema som kommer påverka spelarna ikväll. Djurgården är inte heller jätteskarpa på bortais, man kom på sjunde plats i bortatabellen och nu har man fyra raka bortaförluster. Det blir tufft för DIF ikväll.

Inbördes möten:
I grundserien vann hemmalaget alla möten, vi hoppas det fortsätter så även ikväll! Djurgården vann sina matcher hemma med 3-2 och 5-2 och Frölunda vann sina matcher hemma med 3-0 och 3-2. Ikväll är det andra förutsättningar i dem tidigare mötena så jag tycker man inte bör stirra sig blind på headtohead-mötena.

Match: Frölunda-Djurgården
Spel: Frölunda -1 (Insatsen tillbaka vid uddamålsseger)
Odds: @1.97

Insats: 3/5U (Jag spelar Frölunda med endast 3/5U för att jag kommer ta dem i andra spelformer på twitter, om ni vill se spelen på twitter så ska ni följa @SHLGrinder (SHL-Grinder), hade jag bara spelat Frölunda hade jag nog tagit dem med 4/5 units. Om ni inte hängde med på vad jag menade nu, fråga på twitter! Svarar alltid där!

Bolag: Pinnacle Sports
Spelstopp: 19.00

Twitter: @SHLGrinder (SHL-Grinder)

Stort lycka till vid rygg, nu ska vi ha en skön lillördag!

// SHL-Grinder

SHL-Grinder - 16 Mars, 2016, 18:04

Kommentarer

För att kommentera måste du vara inloggad.
Vill du vara med i gemenskapen? Logga in eller registrera dig gratis!

Registrera dig gratis!