Columbus Blue Jackets - Detroit Red Wings

Goalies: Bobrovsky (confirmed) vs Mrazek (probable)

Detroit Red Wings föll igen senast mot ett formtoppat Philadelphia Flyers. Man gästar i natt Columbus Blue Jackets för sitt andra möte med laget på 10 dagar.

Columbus Blue Jackets gjorde en helt ok insats mot topplaget Tama Bay Lightning. Jackets låg endast under med 1-0 inför tredje perioden, men efter att Bolts gjort två short-handed mål i slutet av matchen föll man tillslut med 4-0. En besvikelse beskrev coach Tortorella det som då Jackets gjorde en helt ok insats men Ben Bishop hade en bra dag på jobbet.

Detroit Red Wings föll alltså senast mot Flyers och man har verkligen inte råd att förlora igen mot ett av NHLs sämsta lag. Mot Flyers fick man jobba från underläge direkt då M.Raffl gav hemmalaget ledningen tidigt i första perioden och Wings lyckades aldrig komma ikapp. Problemet för Wings har varit att man släppt in första målet i samtliga matcher den här månaden så i natt ligger nyckel i att sätta ett högt tempo och göra första målet.

Wings som föll mot Jackets för 10 dagar sen med 5-3 har haft det relativt tufft mot Jackets. Dock så ligger man i en sådan position nu att man måste steppa upp om det ska bli slutspel i år då laget bakom presterar fin hockey. Nyckeln kommer som sagt vara att Wings behöver sätta ett högt tempo från start och man måste göra första målet. Försvararen Dalton Prout saknas i natt för Jackets.

Jag går emot statistiken i natt och spelar på att Wings verkligen måste vinna. Därför blir natten spel