Speltips Kalmar FF-MFF

Sport: Fotboll
Spelstopp: 2016-03-19 16:00
Land: Sverige
Liga: Liga
Odds: 1.98
Tips: U 2,5 mål
U2,5 baljor i cupsemifinalen mellan Kalmar och Malmö FF.

Smålänningarna saknar Viktor och David Elm, vilket trots allt får ses som två offensiva avbräck. Även stundtals finurlige yttern Jonathan Ring missar, vilket innebär en lite mer defensivt balanserad elva.

Kalmars trupp:

1. Ole Söderberg
2. Markus Thorbjörnsson, 3. Sebastian Starke-Hedlund, 4. Marko Biskupovic, 5. Viktor Agardius, 6. Rasmus Elm, 7. Ismael, 9. Marcus Antonsson, 10. Tobias Eriksson, 12. Lumala Abdu, 13. Emin Nouri, 14. Stefan Larsson, 18. Pär Ericsson, 20. Carl Johansson, 22. Svante Ingelsson, 24. Filip Sachpekidis, 29. Romario, 32. Lucas Hägg-Johansson

Tänkbar elva:

Ole Söderberg -
Emin Nouri, Sebastian Starke Hedlund, Marko Biskupovic, Stefan Larsson -
Tobias Eriksson, Ismael, Rasmus Elm, Lumala Abdu -
Romario - Marcus Antonsson.

Malmö saknar mittbacken Rasmus Bengtsson, men har helt okej ersättare för honom. Truppen:

Johan Wiland, Fredrik Andersson.
Anton Tinnerholm, Pa Konate, Yoshimar Yotàºn, Franz Brorsson, Kári àrnason, Felipe Carvalho.
Vladimir Rodic, Jo Inge Berget, Magnus Wolff Eikrem, Anders Christiansen, Guillermo Molins, Oscar Lewicki, Erdal Rakip, Erik Andersson.
Markus Rosenberg, Vidar Örn Kjartansson.

Tänkbar elva:

Wiland,
Anton Tinnerholm, Kári àrnason, Franz Brorsson, Yoshimar Yotàºn -
Vladimir Rodic, Oscar Lewicki, Anders Christiansen, Jo Inge Berget -
Markus Rosenberg, Vidar Örn Kjartansson.

Tränarna:

- Vi har med skicket på planen i våra beräkningar. Vi ska inte spela med en naivitet, speciellt inte i en semifinal. Vi ska spela klokt och smart, men samtidigt ska vi spela vår egen fotboll. Vi har en plan B om gräset inte håller för vårt vanliga spel, säger Allan Kuhn.

- Den ser jättefin ut, är jämn och fin men sedan kan man aldrig värdera hur mycket den kommer att släppa. Det är 19 mars och grymma förutsättningar, säger Peter Swärdh.


Matchen spelas alltså på Guldfågelns gräs. Enligt rapporter ska den vara helt okej, men i kalendern ser vi trots allt att det är 19 mars och att Josef Fritzl har namnsdag. Vädermässigt och underlagsmässigt lär det knappast vara optimala förutsättningar. Lägg till att lagen tränat på konstgräs hela vintern och knappast är vana vid underlaget.

Peter Swärdh är knappast en pompa och ståt-tränare heller. 4-4-2, press med understöd och riskminimering. Såg smålänningarna mot Elfsborg och blev rätt imponerad. Boråsarna (erkänt väldigt bra hemma) skapade knappt en målchans på hela matchen. De nya mittbackarna såg riktigt bra ut. Höll även nollan mot Helsingborg förra helgen, så defensiven ser lovande ut. Framåt ser det lite värre ut. Antonsson är rapp offensivt, men känns lite ensam. Rasmus Elm ser allt bättre ut, men känns inte riktigt farlig framåt än, tycker han fått en mer styrande roll lite lägre på mitten. I övrigt tycker jag inte offensiven är något särskilt, en sån som Tobias Eriksson är mer en lojal lagspelare snarare än en kreativ ytter.

Räknar med att Swärdh ställer upp med en rätt defensiv taktik och låter MFF styra spelet.

För skåningarnas del är det här chansen att nå ut i Europa, så helt klart är att laget kommer ha full fokus. Vassa offensivt såklart, men ställs mot ett rätt defensivt starkt Kalmar här, så det blir ingen lätt historia. Räknar även med att MFF har viss respekt för Kalmar, vill absolut inte hamna i underläge. Räknar därför med en ganska försiktig inledning av matchen.

Lägg till att det alltså är en semifinal - ett 1-1-resultat runt 65-70:e minuten innebär nog två rätt försiktiga lag som inte vill riskera något.

0-1/1-1/0-2 ?

@nokkan21
Spela på Kalmar FF-MFF hos Betsson
Spela nu
Polsater - 18 Mars 2016 - 20:55
Kommentarer
För att kommentera måste du vara inloggad.
Polsater - 2016-03-19 12:50

Lusen/

Vet att båda dragits med skador. Samtidigt är båda två tunga pjäser på fasta, vilket verkar vara ett av KFFs vapen i år, flyttar ju upp på alla offensiva inkast exempelvis. Delad tredjeplats i skytteligan i fjol.

Mackan12 - 2016-03-19 07:46

Ring är avbräck offensivt.
Plus tung plan bra rek och rygg.

Lusentapp. - 2016-03-18 23:28

"Smålänningarna saknar Viktor och David Elm, vilket trots allt får ses som två offensiva avbräck."

Va? Viktor offensivt avbräck? Han har gjort exakt noll minuter på försäsongen och ska eventuellt spela mittback när han är tillbaka. Platsar inte ens i en offensiv position. David är inget avbräck, kanske när Eklund höll i spakarna med sin spelidé...

Betsafe Bonus

100% bonus upp till 1500

Unik startbonus för Rekatochklarts läsare! 100% upp till 1500 kronor!

Nästa speltips: