Dallas Stars - NY Islanders

Goalies: Lehtonen (probable) vs Greiss (probable)

Intressant möte i natt mellan ledande laget i Central Division mot NY Islanders som ligger 3a i Metropolitan division. Ett möte mellan två kvalitativa offensiva lag!

Dallas Stars bröts sin två matcher långa förlustsvit senast då man slog topplaget Tampa Bay Lightning med 4-3. Stars stora problem på slutet har varit att man släppt in många enkla mål men som tur var mot Bolts så visade man fin kvalitet framåt. Matchen slutade 4-3 efter att Stars kommit tillbaka 3 gånger i matchen. från 0-1, 1-2 och 2-3 kunde man tillslut sätta matchvinnande målet till 4-3 efter att Jamie Benn avgjort med 9:10 kvar av tredje perioden.

NY Islanders har förlorat 2 raka matcher och formen har inte sett speciellt bra ut på slutet då laget gått 5-3-2 senaste 10. Senast föll man borta mot Nashville Predators med 4-2 i en match där man fick jobba från underläge hela tiden. Då Preds ryckte i mitten av andra perioden kunde man sedan kontrollera matchen in i mål.

I natt är det ett möte mellan två kvalitativa lag offensivt. Denna matchup har historiskt sett varit en riktig karusell och ingen av lagen är kända för att besitta en strukturerad D. Senast laget möttes vann Islanders med galna 6-5 i en match där varken försvar eller målvaktsspel fanns på isen. I natt är jag inte förvånad om vi får en liknande matchbild. Stars storstjärna Tyler Seguin missar resen av regular season vilket såklart är ett avbräck för Stars men med en Jamie Benn som styr bör man ändå skapa problem för Islanders D. Stars försvarsspel på slutet har inte imponerat och man har släppt in 22 mål senaste 5 matcherna man spelat.

Båda lagen snittar höga siffror emot varandra med Islanders som gjort 4.30 mål/match vs Stars och Stars med höga 3.80 mål/match senaste 10 mötena lagen emellan. Därför är jag chockad över att vi får ett såpass högt odds på Ö 5.5 mål i matchen.