Slänger ut ännu en rek på söndagsutbudet ifrån norska tippeligan
Här tror jag på ett Odd som imponerade på mig senast hemma emot Rosenborg som är fruktansvärt svårslagna men man lyckades väldigt bra första halvlek av Odd vek ner sig sen i andra men man lyckades hålla undan från det offensiva skickliga RBK. Brann lever på sin stjärna Huseklapp i första omgången av ligan och det är väll han som ska göra det med för laget. Så finner 2 till 2,2 extremt intressant här.

Strömsgodset-Brann 2-2
Första halvlek kändes som en jämn historia trotts att godset ledde med 2-1 men Brann fick sitt mål sent i första och blev psykologiskt viktigt i denna kamp Godset andra mål var ju en riktig bjudning ifrån Brann försvararna som krockade ihop typ och lät Höiland göra mål för sin nya klubb men Brann reste sig och fick in 2-1 då genom Huseklapp.
I den andra var Godset det lite bättre laget trotts en man mindre som man blev i den 73 match minuten då Kastrati riktigt onödigt örfilade en Brann spelade och fick syna det röda kortet två minuter efter så gör Orlov 2-2 målet framspelad utav Huseklapp. Och det blir slutresultatet. Det syns tydligt att man bygger mycket kring Huseklapp som man också bör göra då han är lagets stjärna och han som ska göra det och det visade han här i första matchen men kommer behöva mer hjälp av övriga spelare i laget.

Odd-Rosenborg 1-0
Även här rekade jag med ett dåligt resultat där Odd överraskade på mig rejält. Visst jag vet att man är bra hemma men om man såg denna matchen jämfört med träningsmatchen dom hade lagen emellen tre veckor innan serie start så var Odd som två olika lag. Man öppnade ruskigt starkt matchen och fick utdelning efter 30min spel genom Nordkvelle. 1-0 stod sig halvleken ut som jämnades ut efter målet. I andra sen så pressade Rosenborg på ordentligt och hoppades på att få in kvitteringen men utan att lyckas innan jag säger mer om Odd måste jag bara berömma RBKs vänsterkant som var dominant ruskigt bra i andra Skjelvik och De Lanlay den kanten kommer bli intressant att följa i år. I Odd kommer jag beröma högerbacken men bara för hans första halvlek där han är med både uppåt och skapa oro och håller det bra bakåt Ruud men sen i andra tröttas han ut och får ingen vidare hjälp och blir överspelad gång på gång mot RBKs vänsterkant men stor eloge för första halvlek andra får han minus för. han stod även för assisten till min andra favorit i matchen och i Odd överlag Nordkvelle gillar denna spelare skapa oro framåt och känns som en evighetsmaskin som löper och löper gillar hans inställning känns som en riktigt bra gutte att ha i sitt lag på innermittfältet

Odd har samtliga spelare tillgängliga medans Brann saknar Kristoffer Larsen borta med ryggproblem och sen nyförvärvet Vega som ännu inte är spelklar för klubben.

OBS VIKTIG INFO BRANN HAR ETT FRÅGETECKEN PÅ DERAS STJÄRNA HUSEKLAPP SOM HAR ÅKT PÅ EN SMÄLL PÅ KNÄET OCH KOMMER TESTAS SENT NU PÅ MATCHDAGEN

Det gör så jag gillar tvåan ännu mer i detta mötet till 2,2 alltså jag kliver in med 4/5 Units även här.