Speltips

Speltips AIK-Karlskrona

Sport: Ishockey Spelstopp: 2016-03-21 19:30 Spela här

Speltips AIK-Karlskrona
Land: Sverige Liga: SHL
Odds: 2.14 Speltips: Karlskrona +0
2016-03-21 19:30 AIK-Karlskrona Karlskrona +0 2.14 SHL-Grinder

Hallå!

Ny vecka nya möjligheter! Den förra veckan var fantastisk här på rekatochklart med sex vinster på åtta rekade spel med ett netto på +12.95 units. Idag måndag kommer jag gå ut stenhårt direkt då jag kommer reka Karlskrona +0 till @2.14 med tunga 4/5 units.

AIK:
AIK var helt utspelade i första perioden där matchen nästintill hade kunnat avgöras direkt. AIK höll dock ut bra och spelade upp sig rejält i andra där man gick upp i ledning med 2-1. Karlskrona gjorde sedan 2-2 i tredje perioden och vann tillslut monstermatchen som inte avgjordes för än i sjätte perioden. Självklart en oerhört tung förlust för AIK som hade jättefina lägen av vinna matchen med exempelvis en straff i förlängningen. Nu är det dags för möte nummer två och detta känns som en sån otrolig nyckelmatch, eller ja, det är ju alltid viktigt att man vinner sina hemmamatcher i såna här serier, men jag vill bara trycka på det. Jag tror dock AIK kommer få rätt svårt att vinna och det av flera anledningar. Den största anledningen är att jag tycker att Karlskrona som sett så bedrövliga ut hela säsongen faktiskt spelade fin hockey i den förra matchen och man såg verkligen tunga ut. AIK hade faktiskt stundtals det tufft att komma åt pucken och Karlskrona fick ofta långa anfall. Dessutom storspelade Johan "Honken" Holmqvist i den förra matchen för Karlskrona, möjligen har han hittat storformen inför detta otroligt viktiga direktkval! Tredje och sista anledningen varför det blir riktigt tufft för AIK att vinna är att man tappade sin oerhört viktige spelare Robin Kovacs som åkte på ett matchstraff och kommer missa minst en match innan han är tillbaka. Dessutom förlorade AIK skotten med 16-40, siffror som är lite väl stora.

Karlskrona:
Karlskrona såg enligt mig riktigt vassa ut i den senaste matchen och jag tycker trots allt att man förtjänade att vinna denna oerhört jämna batalj. Det var Karlskrona som hade dem absolut farligaste lägena och hade faktiskt kunnat avgöra matchen efter fulltid men det ville sig inte riktigt. Men tillslut så vann man iallafall och det är självklart med ett gott självförtroende och en härlig känsla som man åker till Stockholm för att ta sig an HockeyAllsvenskans vassaste lag i år. En oerhört viktig nyckel för Karlskrona i detta möte blir att inte dra på sig onödiga utvisningar. AIK visade i förra matchen det som man bevisat hela säsongen, att man är otroligt vassa i PP. Om Karlskrona har fem man på isen största delen av matchen så vinner man detta det är jag övertygat om!

Inbördes möten:
Lagen möttes i HockeyAllsvenskan fyra gånger förra säsongen och Karlskrona vann tre av dessa möten och nu i direktkvalet vann Karlskrona det första mötet som vi alla vet. Detta innebär att det även är klar fördel för Karlskrona i inbördes möten då man vunnit fyra av de fem mötena med AIK.

Match: AIK-Karlskrona
Spel: Karlskrona +0
Odds: @2.14
Insats: 4/5U (tungt)
Bolag: Pinnacle Sports
Spelstopp: 19.30

Twitter: @SHLGrinder (SHL-Grinder)

Nu påbörjar vi denna vecka lika bra som vi avslutade den förra, men andra ord med en vinst!

Lycka till vid rygg!

// SHL-Grinder

SHL-Grinder - 21 Mars, 2016, 00:53

Kommentarer

För att kommentera måste du vara inloggad.
Vill du vara med i gemenskapen? Logga in eller registrera dig gratis!

Registrera dig gratis!
Frontline - 2016-03-21 19:01:23

AIK förlora ex mot Mora borta med 6-1 sedan vann de hemma matchen efter så det är som sagt något helt annat att möta AIK hemma, de hade inte många förluster hemma, sett AIK flera gånger och borta är de ett annat lag. Tror AIK har stora möjligheter att vinna idag, lite oroväckande om Lindvall i mål är skadad dock, sedan att Kovacs saknas. skulle säga 60-40 fördel AIK.

Freppo - 2016-03-21 15:34:53

Håller med Grinder, tror att KHK tar detta. Jo visst är det i hovet och aik kommer att ha publiken i ryggen, men med en 1-0 ledning i matchserien kommer KHK kunna spela mer avslappnat och jag tror att de vinner idag. Att de i grunden är det bättre laget syntes i senaste matchen.

floor123 - 2016-03-21 14:54:16

upplever att aik hade goda chanser att avgöra i första förlängningsperioden, missat friläge, som sedan blev en missad straff.

På hovet är aik ett annat och betydligt bättre lag. och när värsta premiärnerven hade lagt sig så är det inte några större skillnader mellan lagen.

ettan liras på aik idag.