Speltips: Allsvenska specialspel

Sport: Fotboll
Spelstopp: 2016-04-01 20:00
Land: Sverige
Liga: Allsvenskan
Odds: Blandat
Tips: Blandat
Jag har valt ut ett par specialspel som jag tycker ärva intresse för årets allsvenska säsong. Låt gärna diskussionen flöda i kommentarerna eller skriv till mig på twitter om du vill diskutera spelen eller ge någon typ av feedback (@nokkan21).

Spel 1: Malmö att göra flest mål. Odds 4.60. (Nordicbet)MFF är en av favoriterna till guldet och kommer garanterat finnas med i toppen även i år. Har de senaste säsongerna tillhört topp 3 vad gäller flest gjorda baljor varje år. Gjorde 19 mål de första åtta omgångarna i fjol, därefter kickade en formsvacka och Europaspel (som stal fokus) in. I år är det ett längre break (EM), vilket jag tror underlättar för MFF:s del. Har två av huvudfavoriterna till skytteligatiteln i laget (Rosenberg+Kjartansson) och har offensiv power som Berget (8-10 mål?), Rodic (6-7 mål).

Finns dessutom enormt med cash i klubben för närvarande, så räkna med att det kommer in ett bra namn om någon spelare blir såld eller truppen behöver spetsas.Tuffaste konkurrenter:
IFK Göteborg: Nja. Lennartsson spelar rätt tajt och försvarar gärna ledningar snarare än fortsätter öser. Status på Hysén ett frågetecken, liksom kreativiteten på de centrala fältarna.AIK: Måste bygga nytt anfallsspel efter Henok Goitom. Markkanen och Avdic är båda en bit från toppform just nu. Har inte imponerat på mig på försäsongen, men lär finnas med i toppen som vanligt.Elfsborg: Blir bra i år, men får de behålla Claesson säsongen ut? Räcker Prodell som målspruta? En del frågetecken runt det.BK Häcken: Alltid bra offensivt, men ska de spela med Jeremejeff som central anfallare gör de inte flest mål i allsvenskan 2016, sorry. IFK Norrköping: Jagade i år, blir en helt ny upplevelse för deras del. Ska dessutom kvala till Europa, vilket kommer slita på truppen. Spel 2: Bäste poänggörare: Victor Claesson till 27 ggr pengarna (Nordicbet)Visst, risken finns att Claesson blir såld i sommar. Så här sa han till fotbollskanalen inför Svenska Cupens gruppspel i år: 

- Det har funnits intresse, men inga konkreta bud. 
- Jag kan inte tänka för mycket på det. Jag kör på med Elfsborg och så får vi se vad som händer.Haglund

:
- Han var väldigt bra i fjol och har inlett den här säsongen på bästa möjliga vis, säger han.
- Sedan kommer det säkert komma en dag då vi säljer honom. Men då kommer vi få bra betalt.Försäljningsrisken finns ju i synnerhet om han öser in poäng. Å andra sidan, krigar Elfsborg om guldet kanske det är en tillräcklig morot för att bli kvar. 

Men här snackar vi poängspelare i ordets rätta bemärkelse. Står för många framspelningar och gör en hel del mål själv. Händer att han tar straffar också.

Av det jag sett på försäsongen har han sett väldigt bra ut också. Utvecklats rejält de senaste säsongerna och är en av seriens klart bästa spelare. Är inte särskilt skadebenägen och när han är frisk startar han varje match. Trea i poängligan i fjol.Spel 3: Vinnare assistligan: Rasmus Elm 17.00 (Unibet)En liten chansning. Men kapacitet finns ju på de där fötterna, det vet ju alla. Lär ta alla fasta situationer inklusive en hel del inkast. Tror definitivt att det är en spelare som blir kvar hela säsongen, oavsett om det lossnar rejält på våren. Behöver 12-14 assist för att vinna den här ligan, även om jag inte tror Kalmar kommer ösa in mål tror jag RElm har kapacitet att assistera till ungefär så många mål på en säsong.

Lär vara fundamental för Kalmars anfallsspel och, som sagt, ta en hel del fasta situationer - en gren Peter Swärdh alltid prioriterar.Spel 4: Bäst i norr: Vinnare Gefle, till 3.60 (Nordicbet)En duell med Östersund (favoriter till 2.10) och Sundsvall (2.95). Östersund är en nykomling som känns spännande - men nykomlingar är alltid nykomlingar. Brukar av tradition ha det lite tufft. Är ett lag som gärna vill spela sitt egna spel - kanske riskerar det bli lite naivt i allsvenskan? 

Sundsvall har det ”svåra andraåret” framför sig. Blivit av med ett par nyckelspelare och har en trupp som känns rätt tunn. Gefle kom före Sundsvall 2015, tycker inte Giffarna värvat på ett sätt som motiverar att laget ska vara tydlig favorit att komma före Gefle.Gefle har visserligen tappat David Fällman och inte värvat något direkt jättespännande. Har dessutom inte alls rosat marknaden på försäsongen. Men stommen i laget i övrigt är kvar och klubben har en stabil grund att stå på. Oremo, Williams, Bertilsson och Lantto ser till att laget kommer göra en del mål. Gefle har varit underskattade i stort sett samtliga säsonger i allsvenskan sedan man gick upp 2005, men lyckas alltid ta sina poäng. Agerade väldigt bra på sin nya hemmaplan förra säsongen (förlorade i stort sett enbart mot absoluta topplag). Tycker definitivt att man har bra chans att bli bäst i norr. Spel 5: Victor Prodell att vinna skytteligan i Elfsborg, 2.25 på Unibet. 

Haft en fin utveckling i Elfsborg och har kommit in allt bättre i klubben och laget känns det som. Öste in 10 mål första halvan av förra säsongen, men drabbades av någon form av måltorka och gjorde inget mål efter mitten av augusti. Hade lite skadebekymmer i början av säsongen och deltog bara i 22 av 30 matcher totalt.Gjorde mål var 96,9:e minut på den tiden.

Lite statistik på andra spelare i fjol:

Kujovic (mål var 124,28:e minut)

Goitom (mål var 138,88:e minut) 

Mushekwi (mål var 133,16:e minut)
2014 vann Lasse Vibe skytteligan med 23 gjorda mål, vilket motsvarade ett mål var 92,26:e minut. Prodell hade alltså ungefär samma målsnitt i fjol. 

Säger en del.

Tycker han är en spelare som tagit kliv, räknar med att han får spela mycket i år också. Tuffaste konkurrenter i Elfsborg?

Claesson: försäljningsrisk. Mer framspelare än målskytt egentligen. Om båda spelar ungefär lika mycket räknar jag med att Prodell gör fler mål från sin forwardsposition.

Per Frick: anfallskonkurrent som är en annorlunda spelartyp jämfört med Prodell. Tycker han är mer en brunkare,som ska stångas, min känsla är att Prodell kommer få spela mer.

  Allsvenska specialspel
Spela på Speltips Allsvenska specialspel
Polsater - 23 Mars 2016 - 23:50
Kommentarer
För att kommentera måste du vara inloggad.
Jonas O. - 2016-03-27 10:08

Riktigt fina spel.

Gillar bäst i norr. Tror ÖFK är överskattat, Gefle är alltid stabilt.


Insättningsbonusar

Regler & villkor tillämpas för startbonusar. Spela ansvarsfullt. 18+
  Rekatochklart Speltips Odds
13:00  Mendes - Shmyrev
Bordtennis - Challenger series - Mendes
1.80
17:30  Litvinov - Plzen
Ishockey - Extraliga - 2
1.80
19:00  Jönköping - Växjö
Innebandy - SSL - 2 hcp -2,5
1.84
20:00  GCK Lions - Langenthal
Ishockey - Swiss League - 2 hcp -1,5
1.76
20:45  Man City - Napoli
Fotboll - CL - 1 asian hcp -1,5
2.48
20:45  Manchester City - Napoli
Fotboll - Champions League - 1
1.60
02:00  Cavaliers - Celtics
Basket - NBA - 2 hcp +3,5
1.90
14:00  Copil - Struff
Tennis - ATP Stockholm - Tiebreak
2.10
16:00  M Ymer - M Zverev
Tennis - ATP Stockholm - Yme hcp +4,5 games
1.91

Erbjudanden & Kampanjer

Regler & villkor tillämpas för startbonusar. Spela ansvarsfullt. 18+

Senaste Bloggar

Skador & Avstängningar

bet365 Livestreaming