Två frisparkskassar släckte hoppet om underspelet i Turkiet - Sverige. Så är det. Kommer välja Coventrys sida i kväll. Peterborough har kass hemmaform och flera spelare borta på grund av skada och landslagsmatcher. Covs bättre i tabellen och bättre inbördes.

Senaste möten
2015/16
Coventry - Peterborough 3-2

2014/15
Peterborough - Coventry 0-1
Coventry - Peterborough 3-2

LEAGUE ONE
8. Coventry 37 15 11 11 58 40 18 56
16. Peterborough 37 14 6 17 62 60 2 48

Peterborough hemma
18 6 4 8 30 31 22

Formen
V, F, O, F, F

Senaste match
Doncaster - Peterborough 1-2

Coventry borta
18 6 5 7 23 19 23

Formen
O, V, F, F, F

Senaste match
Coventry - Swindon 0-0

"Peterborough have five players absent on international duty when they host Coventry in Sky Bet League One". Det är rubriken Sky Sports sätter på matchen mellan Peterborough - Coventry i kväll. Försvararna Michael Smith (Nordirland) och Gabriel Zukani (Kongo) är borta på A-landslagsspel. Norsken Martin Samuelsson är med norska U21, Kgosi Nlthe med Sydafrika och inlånade Harry Toffolo (härligt namn!) är med Englands U20. Två långtidsskador i mittfältaren Jermaine Anderson och anfallaren Joe Gormley som åkt på knäskador. Coventry har också spelare på landslagsuppdrag, men inte lika många. Jack Stephens, Adam Amrstrong och James Maddison är med engelska U-landslag i olika åldrar. Chris Stokes knäskadad, Peter Ramage utlånad till Leyton Orient medan Martin Lorentzson är tillbaka efter att ha klivit av med kramp mot Swindon sist (0-0). Även Lee Burge och Rada Johnson är out men det är inget nytt.

Lite väl långt om frånvaron där kanske, men det finns fler anledningar varför jag väljer Coventrys sida i kväll. Covs är inne i en bra trend med fyra pinnar på två senaste och är bara två poäng från sjätteplacerade Barnsley som sitter på den sista kvalplatsen uppåt. Motivation! Dessutom ligger man åtta poäng före Peterborough i tabellen och har slagit dem tre senaste mötena. Peterborough har dessutom väldigt svårt på hemmaplan just nu. Före årsskiftet vann man en serie hemmmatcher. Nu är det tvärstopp. Fem (sex om man räknar in cupspel) raka hemmatorsk imponerar inte direkt. Kommer i och för sig från seger sist, men det var mot bottenlaget Doncaster och flera spelare borta i kväll alltså.

SPELTIPS
Känns som fördel Coventry här och jag spelar dem +0.25 till 1,80 hos bet365 (3/5 units). Då får vi halv vinst om matchen slutar oavgjord.

Vad tror ni?

@lellesandahl på twitter

This is the stats tab
This is the post tip