Speltips

Speltips Sverige-Tjeckien

Sport: Fotboll Spelstopp: 2016-03-29 20:45 Spela här

Speltips Sverige-Tjeckien
Land: Sverige Liga: Vänskapsmatch
Odds: 2.85 Speltips: Sverige -0,5 ht
2016-03-29 20:45 Sverige-Tjeckien Sverige -0,5 ht 2.85 Polsater

Sverige -0.5 i första halvlek (alltså att leda matchen i halvtid) spelas i träningsmatchen mot Tjeckien.

Gick emot Hamréns mannar mot Turkiet, mycket naturligtvis på grund av att Zlatan inte var med. Som jag skrev då: det går inte att överdriva hans betydelse för det här laget. Är ju ledaren som skapar och gör i stort sett allt. Är det inte han som gör det själv spelar hans blotta närvaro in då han drar på sig mycket uppmärksamhet. Nu är han dock tillbaka. Sverige väntas ställa upp enligt följande:

Isaksson, 

Salomonsson, VNL, Granen, Olsson, 

Forsberg, Lewicki, Källström, Durmaz,
Berg, Zlatan


Tycker insatsen mot Turkiet var helt okej ändå. Hemmalaget var klart bättre, men det var trots allt en riktigt svår bortamatch utan vår bäste spelare. Dessutom en del debutanter i laget.

Måste säga att jag gillar tisdagens svenska elva bättre än den vi spelade i lördags:
Isaksson är stabil och rutinerad, gör sällan bort sig även om hans spel med fötterna påminner om det där mattegeniet med 7 centimeter tjocka glasögon som blev vald toksist på gymnastiken i sjuan.
Forsberg istället för Zengin är ett plus enligt mig.
Och Zlatan är Zlatan.

Vår kapten är magiskt bra den här säsongen (också). Känns faktiskt som han är bättre än någonsin, vilket ändå sagts typ tio år på raken.

Tjeckien då. Förbundskaptenen inför matchen:
- Det är sista tillfället för många spelare att slå sig in i EM-truppen, men laget presenteras inte förrän på matchdagen. Min tanke är att rotera laget så mycket som möjligt och jag kommer att utnyttja samtliga sex byten. Jag vill ge så många spelare som möjligt chansen, säger Vrba.
– Vi har ett lag utan stora stjärnor. Så vi ska i stort sett spela en helt ny elva i jämförelse med matchen mot Skottland. Det här är sista chansen för de nya spelarna att komma in i truppen.

För den som är intresserad av deras trupp kan konstateras att klart bäste spelaren, Petr Cech, saknas pga skada.

Tomas Koubek (mv), Ales Hruska (mv), Tomas Vaclik (mv), Pavel Kaderabek, Tomas Sivok, Michal Kadlec, David Limbersky, Vladimir Darida, Kamil Vacek, Borek Dockal, Martin Frydek, Josef Sural, Tomas Necid, Jakub Brabec, Theodor Gebre Selassie, Daniel Pudil, Marek Suchy, Daniel Kolar, Ladislav Krejci, Lukas Marecek, Jakub Rada, Jiri Skalak, Matej Vydra.

Skulle väl peka ut Darida (Hertha Berlin), Dockal (Sparta Prag) och Kadlec (Fenerbache) som spelare att hålla koll på. Men jag måste säga att truppen känns ganska jämn. På pappret ser det inte överdrivet imponerande ut med en hel del inhemskt, en del från Tyskland och lite varstans (Schweiz, Championship etc.) Gjorde ett bra kval, men hade lite tur i bortamatcherna då man fick Turkiet i början (då turkarna var under isen) och ett paralyserat fiasko-Holland i slutet. Imponerade inte mot Skottland i förra veckans träningsmatch heller.

Varför väljer jag då att spela att Sverige leder i halvtid?
- Tror att Sverige med Zlatan i spetsen kommer komma ut riktigt inspirerade och sugna inför hemmapubliken (även om Friends säkert kommer eka lite tomt).
- Hur länge är det match av det här? Tjeckien har aviserat att de gör samtliga sex byten, Hamrén kommer säkert också göra det. Andra halvlek kommer med andra ord bli som vänskapsmatcher ofta blir: sönderryckta och med lägre tempo.
- Hur länge spelar Zlatan ? I skrivande stund har jag inte sett någon information om det, men kan aldrig tänka mig att han spelar 90. Så jag räknar med att han också kommer ut och gör det han vill göra i första halvlek.
- Ett Sverige med i stort sett bästa elvan mot ett Tjeckien som ska möblera om lite...tror Sverige har rätt bra chans att lösa en halvtidsledning.

1-0, Zlatan i 25:e?

Polsater - 28 Mars, 2016, 20:46

Kommentarer

För att kommentera måste du vara inloggad.
Vill du vara med i gemenskapen? Logga in eller registrera dig gratis!

Registrera dig gratis!