Liverpool tar emot Tottenham på Anfield ikväll 18:30. Jag spelar Spurs +0.25 (dvs halv vinst vid kryss) till 1.93 hos bet365 (2,5/5) units.

Tidigare möten
2015/2016 Tottenham-Liverpool 0-0

2014/2015 Liverpool-Tottenham 3-2
2014/2015 Tottenham-Liverpool 0-3

Premier League:
2 Tottenham 31 17 10 4 56:24 +32 61p
9 Liverpool 29 12 8 9 45:40 +5 44p

Innan landslagsuppehållet visade Liverpool upp en väldigt fin form - man besegrade både City och Palace i ligaspelet och man tog sig även vidare relativt enkelt i Europa League där man slog ut Man United. Senaste matchen var dock något helt annat för Liverpool, man ledde med 2-0 på St Mary's med knappa halvtimmen kvar och trots att Southampton brände en straff så lyckades hemmalaget vinna tillslut med 3-2. Dyrbart poängtapp minst sagt. Liverpool har nu Europa League redan på torsdag mot Dortmund och frågan är nu vart Klopp lägger det största fokuset?

Tottenham gör sin bästa säsong på väldigt många år och nu är man på allvar med i racet om Premier League-titeln. Formen är väldigt god hos gästerna - två raka segrar i ligaspelet och dessförinnan fick man med sig 2-2 i London-derbyt mot Arsenal, en match där Spurs var det bättre laget och egentligen "borde" har vunnit. Att Spurs gjorde ett mindre bra dubbelmöte i Europa League mot Dortmund vill jag inte lägga allt för stor vikt vid. Spurs roterade ganska flitigt och det känns i efterhand som Pochettino gjorde rätt i att lägga ett större fokus på ligaspelet, det ska även tilläggas att Dortmund tillhör den absoluta toppen av Europa, i mina ögon.

Förväntade laguppställningar:
Liverpool (4-2-3-1)

Sturridge
Coutinho Lallana Milner
Can Henderson
Clyne Sakho Lovren Flanagan
Mignolet

Saknar: Gomez, Lucas, Rossiter, Stewart, Ings
Tveksamma: Benteke, Firmino, Origi, Moreno

Tottenham Hotspur (4-2-3-1)

Kane
Eriksen Alli Lamela
Dembele Dier
Rose Wimmer Alderweireld Walker
Lloris

Saknar: Bentaleb, N'Jie
Tveksamma: Vertonghen, Lamela

Trots att Spurs har haft vårt för Pool de senaste säsongerna så tycker jag att det finns fint spelvärde på bortalaget. Man har varit otroligt svåra att besegra den här säsongen - endast 4 förluster på 31 ligamatcher. Man har även ett väldigt bra go i laget med flera nyckelspelare som visat upp kalasform i ligaspelet men även under landslagsuppehållet. Bara en förlust på de 14 senaste bortamatcherna är även värt att notera. Liverpool har även en hel del tveksamheter i offensiven - Benteke, Firmino och Origi är som sagt tveksamma och Ings är out. Att Sturridge ska hålla i 90 minuter dessutom är knappast någon självklarhet.

Priser runt 3.25 på raka tvåan känns lite väl högt tycker jag. Väljer dock hcp-spel (+0.25) eftersom att Spurs har en förmåga att kryssa väldigt mycket.

1-1, 1-2? Vad tror ni?

@3quartistan på twitter

Lycka till!

This is the stats tab
This is the post tip