Speltips

Speltips Falkenberg vs IFK Göteborg

Sport: Fotboll Spelstopp: 2016-04-03 17:30 Spela här

Speltips Falkenberg vs IFK Göteborg
Land: Sverige Liga: Allsvenskan
Odds: 1.95 Speltips: U2,5 mål
2016-04-03 17:30 Falkenberg vs IFK Göteborg U2,5 mål 1.95 Polsater

Under 2,5 baljor mellan Falkenberg och IFK Göteborg.

Tror på en tajt premiärmatch för de här lagen. Matchen spelas på Falkenbergs IP:s gräsmatta, frågan är vilket skick den är i. Kalmars matta såg fin ut inledningsvis på lördagen, men gräset släppte allteftersom.

IFK saknar Rogne och Salomonsson, ville är två ordinarie backar normalt. Idiotiskt med ett underspel då? Nja, jag vet inte. IFK:s backlinje borde vara stabil nog för att klara av ett Falkenberg vars offensiv inte känns överdrivet imponerande. Klarat av att ersätta Rogne tidigare. Salomonsson är en rätt viktig pjäs i offensiven med sina löpningar, så de behöver inte vara negativt för ett underspel att han står vid sidan. Truppen:

John Alvbåge, Pontus Dahlberg, Haitam Aleesami, Billy Nordström, Mattias Bjärsmyr, Hjalmar Jonsson, Mauricio Albornoz, Sebastian Eriksson, Mads Albaek, Sören Rieks, Jakob Ankersen, Martin Smedberg–Dalence, Lawson Sabah, Patrik Karlsson–Lagemyr, Tobias Hysén, Gustav Engvall, Victor Sköld, Mikael Boman, Prosper Kasim.

Tänkbart lag:

Alvbåge
Smedberg - Bjärsmyr - Jonsson - Aleesami
Ankersen - Albaek - Eriksson - Rieks
Hysén - Engvall

Falkenberg då? Tagit ut följande trupp:

Otto Martler, Johan Brattberg, Rasmus Sjöstedt, Erik Zetterberg, David Svensson, Tobias Karlsson, Gustaf Nilsson, Alexander Jakobsen, Johannes Vall, Christoffer Carlsson, Per Karlsson, Stefan Rodevåg, Jesper Karlsson, Hakeem Araba, Akseli Pelvas, Thomas Juel-Nielsen, Enock Kwakwa, Tibor Joza, Kamal Mustafa

Tänkbart lag:

Martler
Per Karlsson - Thomas Juel Nielsen - Tobias Karlsson - Johannes Vall
Akseli Pelvas - David Svensson - Alexander Jakobsen - Christoffer Carlsson
Hakeem Araba - Gustaf Nilsson

Känns inte som offensiven är sådär överjävligt vass. Mycket ansvar på unge Gustaf Nilsson, som exploderade i fjol. Araba inledde bra förra året, men tappade formen, så frågetecken på honom. I övrigt? Nja. Defensiven känns väl i ärlighetens namn inte super den heller, men tror knappast IFK Göteborg kommer göra tre baljor här.

Lennartsson är en försiktig general, som är väldigt noga med defensiven. Tror att IFK kommer inleda rätt försiktigt och riskminimerande här. Det samma gäller nog Eklund, som vet att hans nederlagstippade gäng möter en av guldfavoriterna. Tror Falkenberg kommer försvara sig rätt så lågt för att undvika att Blåvitt hittar in i djupled bakom FFF:s backlinje, vilket vore mumma för Hysén.

Så jag tror helt enkelt på en rätt försiktig match, där 0-0 står sig ett tag. För den som spelar live kommer det säkert finnas möjlighet att köpa in sig på ö1,5 eller ö2 mål om matchbilden öppnar upp sig lite och man sitter med pengar på under 2,5 innan avspark.

Tror dock IFK klarar av att hantera det Falken har att komma med i anfallsväg, samtidigt som man själv sällan sprudlar offensivt, särskilt inte borta. Ska in i ett tufft derby mot Häcken redan på onsdag, så jag tror inte man öser på i 90 minuter vid eventuell ledning heller, snarare kommer det bli lite tidsfördröjande fulspel.

0-1/0-2?

Polsater - 02 April, 2016, 18:39

Kommentarer

För att kommentera måste du vara inloggad.
Vill du vara med i gemenskapen? Logga in eller registrera dig gratis!

Registrera dig gratis!