Speltips

Speltips IFK Göteborg vs BK Häcken

Sport: Fotboll Spelstopp: 2016-04-06 18:30 Spela här

Speltips IFK Göteborg vs BK Häcken
Land: Sverige Liga: Allsvenskan
Odds: 1.88 Speltips: Blåvitt
2016-04-06 18:30 IFK Göteborg vs BK Häcken Blåvitt 1.88 Polsater

Tror Blåvitt vinner mot BK Häcken i onsdagens derby. 1.88 känns klart bra.

IFK vann väldigt enkelt mot Falkenberg i söndags. Tog en rätt tidig ledning och kontrollerade matchen totalt. Släppte knappt till en målchans på hela matchen och behövde inte direkt förta sig för att vinna. Har dessutom Emil Salomonsson tillbaka i truppen jämfört med senast.

John Alvbåge, Pontus Dahlberg, Martin Smedberg–Dalence, Emil Salomonsson, Billy Nordström, Mauricio Albornoz, Haitam Aleesami, Hjalmar Jonsson, Mattias Bjärsmyr, Sören Rieks, Lawson Sabah, Sebastian Eriksson, Mads Albaek, Jakob Ankersen, Victor Sköld, Tobias Hysén, Mikael Boman, Gustav Engvall.

Tänkbart lag:

Alvbåge,
Salomonsson, Jonsson, Bjärsmyr, Alesami
Rieks, Eriksson, Albaek, Ankersen
Hysén, Engvall

Finns betydligt mer att ta av från Ankersen, Rieks, Engvall och Albaek jämfört mot vad de visade i premiären. Fortfarande Rogne borta, men Jponsson kan gå in och göra ett fullgott jobb en tid tycker jag.

BK Häcken har Sudic avstängd. Mittbacken var kapten senast och lär väl saknas i ett försvar som såg skakigt ut mot Elfsborg. Dessutom missar ordinarie forwarden Jeremejeff matchen, även om jag inte är hans största fan verkar Gerhardsson se något i honom, så något form av avbräck är det väl. Således blir det minst två förändringar i elvan jämfört med senast. Truppen:

Målvakter: Abrahamsson, Nadj
Backar: Wahlström, Mensah, Andersén, Sandberg, Binaku, J. Andersson
Mittfält: Schüller, Vorthoren, Abubakari, Ericsson, Makondele, Gustafson, A. Andersson
Yttrar o Forwards: Paulinho, Savage, Mohammed, Rexhepi, Owoeri

Tänkbart lag:

Abrahamsson,
Andersson, Wahlström, Sandberg, Binaku
Abubakari, Gustafsson, Schüller
Paulinho, Owoeri, Nasiru Muhammed

Spelaren IFK får se upp med rejält är såklart Paulinho. Brassen är en skytteligavinnar-kandidat och har sett ruskigt vass ut under vårvintern. Men bakom honom? Möjligtvis lite tunt och smånätt. Konstgrässpelare. Hur hanterar laget en regntung (enligt SMHI ska det överraskande nog regna i GBG på onsdagen) vårgräsplan? Ovana vid underlaget är de garanterat.

Hemmapremiär för stora, tunga, IFK. Halvderby och mycket folk på läktaren, räknar med ett rejält tänt hemmalag, med Hysén i spetsen. Fasta situationer, Hysén & Engvall i djupled mot en backlinje jag sätter frågetecken kring (släppte till vääääääldigt många målchanser mot Elfsborg), danska yttrar som kan så mycket mer än de visade i Falkenberg. Kan se IFK göra mål på lite olika sätt här.

Tycker IFK känns snäppet tyngre här. Om det nu har betydelse låter jag vara osagt, men de har en väldigt fin inbördes statistik mot Häcken de senaste åren.

Tror hemmalaget är lite tyngre, lite starkare här. Tar en ny stabil seger?

Polsater - 05 April, 2016, 20:07

Kommentarer

För att kommentera måste du vara inloggad.
Vill du vara med i gemenskapen? Logga in eller registrera dig gratis!

Registrera dig gratis!