Dagens bästa spel enligt mig hittar vi i Allsvenskan och närmare bestämt på Stadsparksvallen i Jönköping. Där gästar idag favorittippade Malmö FF och dom gör det med revanschlust efter förra årets fiasko då man hamnade på en svag 5e plats.

Malmö kommer från en stark 3-1 seger i premiären mot regerande mästarna IFK Norrköping. En match där man började lite trevande o släppte in 1-0 i den 16e minuten men kunde efter det växa in i matchen och precis innan pausvila fick man in kvitteringsmålet genom det danska nyförvärvet Christiansen. I den andra halvleken var man det klart bättre laget och efter att J.I Berget slått in en omdisskuterad straff så kunde unge Rakip vackert lobba in slutresultatet 3-1 i den 92a minuten.

Malmö kommer från 6 raka segrar där man vunnit med 2 mål eller mer i 4 av dessa och då mot betydligt bättre motstånd än Jönköping Södra.

Johan Wiland, Fredrik Andersson

Franz Brorsson, Rasmus Bengtsson, Kári àrnason, Yoshimar Yotàºn, Pa Konate, Anton Tinnerholm

Piotr Johansson, Magnus Wolff Eikrem, Tobias Sana, Anders Christiansen, Oscar Lewicki, Erdal Rakip, Jo Inge Berget

Markus Rosenberg, Vidar Örn Kjartansson, Guillermo Molins

I förra matchen mot Norrköping så bytte man in spelare som Guillermo Molins, Erdal Rakip och Agon Mehmeti. 3 spelare som hade gått rakt in i Jönköpings startelva.

Jönköping Södra vann även dom i sin premiärmatch borta mot Kalmar FF. Jag var på plats och såg matchen och jag måste säga att jag var lite imponerad av Jönköpings spel. Men efter att ha analyserat matchen så har jag ändå kommit fram till att det var inte Jönköpings skicklighet som gav dom 3 poäng utan det var Kalmar som var dåliga. Kalmar kom inte alls upp i den kapacitet dom har visat på försäsongen och i svenska cupen utan föll platt från början till slut. Efter Pavel Cibickis 1-0 mål i den 15e minuten så var Kalmar aldrig riktigt nära ett kvitteringsmål. Det blev en enkel premiär för nykomlingarna Jönköping men det kan dom inte vänta sig ikväll.
Jönköping kommer till sin hemmapremiär med 2 vinster, 2 oavgjorda och 2 förluster på deras 6 senaste.

Jönköpings trupp mot Malmö:

23 Anton Cajtoft - 3 Tom Siwe, 26 André Calisir, 8 Joakim Karlsson, 16 Viktor Rönneklev - 24 Robert Gojani, 5 Fredric Fendrich - 7 Dzenis Kozica, 17 Daryl Smylie, 9 Tommy Thelin - 22 Pawel Cibicki
25 Damir Mehic, 10 Moses Ogbu, 12 Jesper Svensson, 14 Tobias Nilsson, 15 Stian Aasmundsen, 18 Liridon Silka, 28 Alex Portillo

Ingen av dessa hade haft en chans att ta en plats i Malmös startelva och jag tvekar på om nån ens skulle ta sig in i truppen. Målvakten Anton Cajtoft kanske hade haft en chans att kunna konkurera ut Johan Wiland men det är mycket tveksamt.

Det kommer bli en hemmapremiär inför slutsålda läktare på stadsparksvallen och Jönköping kommer förmodligen jobba livet ur sig för att få med sig en poäng på en dålig gräsplan i april. Malmö är dock både 1 och 2 nummer för stort och kommer vinna denna matchen, frågan är bara med hur mycket? Spelar Malmö -1 asian (pengarna tillbaka vid uddamålsseger) till oddset 2.14 på Unibet 5/5 units. Ska vi säga 0-2