Speltips

Speltips Östersund vs AIK

Sport: Fotboll Spelstopp: 2016-04-07 19:00 Spela här

Speltips Östersund vs AIK
Land: Sverige Liga: Allsvenskan
Odds: 1.80 Speltips: AIK dnb
2016-04-07 19:00 Östersund vs AIK AIK dnb 1.80 Polsater

AIK dnb borta mot Östersund testar jag också. Spelet innebär alltså pengarna tillbaka på kryss.

Ja, jag såg AIK:s trötta premiär mot GIF Sundsvall.
Ja, jag är medveten om det minikaos som verkar råda i AIK då Alm och styrelsen inte verkar vara överens om mål/krav/förhoppningar angående säsongen.
Ja, jag såg hur fantastiskt fint Östersund spelade mot Bajen, vilket i och för sig inte var en jätteöverraskning då laget spelat så i Superettan. Det som i så fall överraskande var att man
a) verkligen höll fast i sin strategi till hundra procent
b) klarade av att hantera en allsvensk motståndare så bra.

Men. Jag tycker marknaden överreagerat lite här. Efter Östersunds match har oddsen på AIK skjutit i höjden. Det gör att det numera går att spela AIK dnb till ungefär samma odds som AIK -0,5 låg på för fem dagar sedan. Jag tror AIK har en okej chans att vinna här. Hade oddsen legat mer som de gjorde för 3-4 dagar sedan hade jag inte rört AIK. Men de här rörelserna efter måndagens ÖFK-match gillar jag oddsen på Gnaget.

Turbulensen i klubben är något som knappast är en nyhet för AIK:s del. Brukar ofta vara lite småstökigt där, tror inte det påverkar spelarna nämnvärt. Att stjärnförvärvet Avdic petats i truppen är anmärkningsvärt, men i nuläget är han knappast ett avbräck, då jag tycker han varit ruskigt kall hittills. Bra att någon annan (Carlos Strandberg?) får chansen. Väisänen som fått en del beröm under försäsongen är också petad, behöver inte heller betyda så mycket då Per Karlsson borde kunna gå in och göra ett likvärdigt jobb. Truppen:

2 Haukur Hauksson, 3 Per Karlsson, 4 Nils-Eric Johansson, 7 Fredrik Brustad, 8 Johan Blomberg, 11 Eero, Markkanen, 13 Kyriakos Stamatopoulos (mv), 17 Ebenezer Ofori, 19 Ahmed Yasin, 20 Dickson Etuhu, 21 Daniel Sundgren, 22 Carlos Strandberg, 24 Stefan Ishizaki, 26 Jos Hooiveld, 28 Niclas Eliasson, 29 Anton Salétros, 35 Patrik Carlgren (mv), 36 Alexander Isak, 39 Amin Affane

Tänkbart lag:

Carlgren,
Hauksson, Karlsson, Hooiveld, Ibiza
Affane, Etuhu, Ofori, Eliasson,
Brustad, Strandberg

Det går att säga mycket om Andreas Alm. Personligen är jag inget fan av hans sätt att hantera media, tycker han ger ett rätt muppigt intryck stundtals. Å andra sidan tycker jag han levererat okej resultat med AIK under sin tid där. Men att han valde att, av oklar anledning, spela Ishizaki, Etuhu och Avdic från start mot GIF Sundsvall när det var rätt uppenbart att ingen av dessa är i matchform är ett stort frågetecken för mig.

Etuhu ägnade hela sitt första halvår i AIK åt att klaga på att han var i dålig form och att det skulle bli mycket bättre när han var hundra. Efter att ha följt hans festframfart i sociala medier under vintern (och i etablerade medier efter hans uppmärksammade bråk med en dörrvakt) verkar vi vara tillbaka på ruta ett igen. Efter Sundsvallsmatchen konstaterade den välmeriterade mittfältaren nämligen:

- Jag var död efter 20 minuter, men jag måste spela. Jag visste när jag gick in i matchen att jag skulle ha problem fysiskt. Men det är enda sättet för mig att komma i form, att få speltid. Jag spelade i 80 minuter och jag ska bygga vidare på det här. Jag har en stark tro på mig själv och jag är inte oroad över mig själv prestationsmässigt.

Skador hit och dit, visst. Det påverkar såklart, men spelaren själv har ett ansvar att hålla sig fit även under såna perioder. Om han nu inte är det tycker jag inte han ska spela i AS, det finns en u21-serie att matchas in i.

Vad jag ville säga med det här är att jag hoppas Alm gör klokare val i startelvan. I truppen finns det gott om grundkapacitet, inte minst på mittfältet. Finns rutin, tyngd och spets, hoppas Alm kan mjölka ur en insats som är lite närmare AIK:s maxkapacitet. Klarar han det är hans lag oerhört svårslagna. Östersund visade mot Bajen upp en sårbarhet på defensiva fasta, det kan bli något AIK kan utnyttja. Gnaget flyttar upp på alla inkast och är av tradition bra på offensiva fasta.

Tror också att matchbilden kan passa AIK bättre än den de hade mot Giffers. Laget slipper en krävande Friendspublik, som vill bli underhållna och se AIK vinna lätt. Tror att det här AIK-laget kan trivas ganska bra med att låta ÖFK ta hand om bollinnehavet och spela disciplinerat.

AIK har också fått en dags mer vila än ÖFK, som spelade i Stockholm i måndagskväll.

Östersund då? Imponerade och charmade i premiären. Fick dock Hopcutt skadad, vilket är ett avbräck, då han känns som deras spetsigaste forward för mig. Spelade fint mot Bajen, men finns tillräcklig spets att förvalta spelövertaget till
a) riktigt vassa målchanser (Bajenmatchen indikerade det, ÖFK kunde lätt gjort 3 mål), men framför allt
b) mål?

Det återstår att se tycker jag. Laget är trots allt en nykomling med en trupp bestående av spelare som inte är alltför meriterade. Nu har laget hajpats rejält och det är upp till bevis. Slår inte ur samma extrema underläge som mot Bajen i måndags.

AIK är tunga att möta, fysiskt starka. När serien väl summeras i november lär det trots allt skilja ett antal placeringar mellan de här lagen. Jag tror AIK har goda möjligheter att ta en såndär småful cynisk uddamålsseger i en match där hemmalaget för spelet och har mest boll. Tror i alla fall AIK har goda chanser att undvika förlust.

Kom igen Gnaget!

Polsater - 06 April, 2016, 22:30

Kommentarer

För att kommentera måste du vara inloggad.
Vill du vara med i gemenskapen? Logga in eller registrera dig gratis!

Registrera dig gratis!