Chicago Blackhawks - St Louis Blues

Goalies: Darling (confirmed) vs Elliot (probable)

Tungviktsmöte när Chicago spelar sista hemmamatchen innan slutspelet mot rivalerna St Louis Blues.

Chicago Blackhawks har toppat formen inför slutspelet och man besitter i dagsläget ett oerhört imponerande spel. Laget har slaktat allt i sin väg de senaste 3 matcherna när man tänkte att Hawks skulle ”vila” upp sig inför slutspelet. Man slog imponerade bland annat mot ett pressat Bruins där man hade en galen 6-0 ledning efter halva matchen spelad. Bruins kom dock tillbaka och gjorde match av det hela när man gjorde 4 raka mål men Hawks imponerande inledning var en uppförsbacke för brant att bestiga. Senast slog man Arizona Coyotes med utklassningssiffrorna 6-2 och Patrick Kane fortsätter att ösa in poäng. Kane som gjort 102 poäng denna säsong!

St Louis Blues spelar också fin hockey och laget har gått 7-3-0 senaste 10 matcherna. Senast slog man även de Arizona Coyotes med liknande siffror som Hawks då man vann med klara 5-2. Blues som i den matchen vände ett 0-2 underläge visade prov på stark mental styrka. Brian Elliot fortsätter att vara en jätte för Blues och har gått sjuka 12-1-1 med ett GAA på låga 1.74 mål/match sedan All-Staruppehållet.

Nu börjar grundserien att avrundas och båda lagen har två matcher kvar innan slutspelet börjar. Jag tror inte något av lagen kommer spara på krutet då Hawks vill avsluta snyggt innan slutspelet mot ett formstarkt Blues. Ett rivalmöte är alltid ett rivalmöte och man kommer tända till väldigt bra. Historiskt sett brukar det bli tunga möten där Blues ofta försöker stoppa upp Hawks snabba spel med sitt fysiska. Hawks som imponerat offensivt på sina 3 senaste matcher har gjort 17 mål på dessa och man kommer verkligen utmana formstarka Elliot i natt. Dock är jag rädd för att Blues i detta skede kan hitta 3 puckar bakom Darling och därför vågar jag mig inte på ML som erbjuds till fina 1.917. Jag kommer istället spela Ö 2.5 mål då jag tänker att de krävs minst 3 mål för vinst i natt.

Nattens spel blir alltså

Chicago Blackhawks Ö2.5 mål @ 1.884 med 3/7 units hos Pinnacle Sports


För fler spel

Twitter: @bethockeystick

Lycka till!

This is the stats tab
This is the post tip