Speltips

Speltips Örebro vs J Södra

Sport: Fotboll Spelstopp: 2016-04-11 19:00 Spela här

Speltips Örebro vs J Södra
Land: Sverige Liga: Allsvenskan
Odds: 2.05 Speltips: ÖSK -0,5
2016-04-11 19:00 Örebro vs J Södra ÖSK -0,5 2.05 Polsater

ÖSK -0,5 hemma mot J Södra blir måndagens allSvenska Spel för min del.

2.05 är klart godkänt för mig, hittas hos bet365 .

Hemmalaget har både DG och Gerzic med i truppen (bägge fick smällar mot Helsingborg senast). Viktigt. Endast Broberg borta egentligen.

1. Oscar Jansson, 2. Patrik Haginge, 3. Brendan Hines-Ike, 5. Erik Moberg, 6. Robert Åhman Persson, 8. Astrit Ajdarevic, 10. Alhassan "Crespo" Kamara, 12. Daniel Björnquist, 13. Jonathan Lundberg, 14. Michael Almebäck, 16. Daniel Nordmark, 17. Kalle Holmberg, 19. Sebastian Ring, 23. Maic Sema, 25. Nordin Gerzic, 30. Jacob Rinne, 45. Carl Ekstrand Hamrén, 90. Daniel Gustavsson

Trolig elva:
Jacob Rinne -
Daniel Björnquist, Michael Almebäck, Erik Moberg, Sebastian Ring -
Kalle Holmberg, Robert Åhman Persson, Nordin Gerzic, Daniel Gustavsson -
Astrit Ajdarevic, Crespo Kamara.

J Södra har viktige Smylie avstängd, vilket innebär ett förändrat mittfält. Troligtvis kliver Kozica in centralt, samtidigt som Jesper Svensson kommer in och tar hand om högerkanten.

Troligtvis följande elva då:

23 Anton Cajtoft –
3 Tom Siwe, 26 André Calisir, 8 Joakim Karlsson, 16 Viktor Rönneklev –
5 Fredric Fendrich, 24 Robert Gojani – 7 Dzenis Kozica, 17 Jesper Svensson,
9 Tommy Thelin – 22 Pawel Cibicki

Bortalaget har, smått osannolikt, tagit två segrar såhär långt. Dessutom välförtjänta vinster, först borta mot Kalmar, därefter hemma mot MFF. Nu tror jag dock det tar stopp. Att överträffa sig själv och klämma ut ett par extra procent genom extrem motivation är inte svårt i ett smålandsderby i en allsvensk premiär. Inte heller i en hemmapremiär där man har allt att vinna på en smårisig gräsplan mot stora stygga Malmö. Nu är det dags för första "lunkmatchen". Psykologiskt kan det säkert vara lite mer knepigt att komma upp på maxnivå, vilket jag tror man gjort i båda matcherna hittills. Den här fajten kommer också relativt tätt inpå torsdagens match mot MFF. Tredje allsvenska matchen på nio dagar för en trupp där inte särskilt många spelat på den här nivån tidigare.

Dessutom blir det här en match på konstgräs, J Södra är ju normalt ett naturgräslag. Och på andra sidan står ett ÖSK, som har bra truppläge och har en hög kapacitet i sin elva. När säsongen summeras är jag rätt övertygad om att det kommer skilja en del poäng mellan de här lagen. Hemmalaget har också blivit väl förvarnade om J Södras kapacitet i och med att smålänningarna står på sex pinnar. Att nykomlingar sprattlar till och skräller i början på en säsong är världens mest naturliga sak, men jag tror Thelins gäng får svårt att hålla i längden. Det här blir ett nytt typ av allsvenskt test då det inte är en oviss premiär eller en hemmamatch där man har allt i hela världen att vinna.

Viktigt för ÖSK att Kamara fick göra mål senast. Även om målet kom på straff så har anfallaren talat om att det var en lättnad för honom att näta i allsvenskan, vilket han inte gjort sedan magiska hösten 2014 (fick ju stora delar av förra sässen förstörd pga skada). Örebro föll rättvist mot DIF i premiären och har nu revansch att utkräva när det gäller spel inför hemmafansen. Första halvlek mot HIF var kass, men kom tillbaka i andra och avgjorde sent, vilket skapar en positiv känsla man tar med sig in i matchen här. En sån som Ajdarevic har haft en småstökig försäsong med småskador och sjukdomar, men blir säkert bara bättre ju mer speltid han får. Jag tror ÖSK visar att man är någon klass bättre och tar en stabil trea här.

Polsater - 10 April, 2016, 22:00

Kommentarer

För att kommentera måste du vara inloggad.
Vill du vara med i gemenskapen? Logga in eller registrera dig gratis!

Registrera dig gratis!
Jonas O. - 2016-04-11 06:52:15

Mycket bra spel tycker jag också.
Hade tänkt reka den med, men behövs inte nu du har med allt och lite till.
Tack för det Polsater, och för tidigare mkt fina allSvenska Spel .