Möte mellan 8 faldige Monte Carlo mästaren Nadal rankad 5 och löftet Thiem rankad 14, Nadal har ett otroligt facit här i Monte Carlo med 8 raka vinster mellan 2005-2012 och han är säkerligen på att få ta tillbaka sin titel här på grus med Djokovic utslagen och stigande form tror jag han har bra chans att fixa det.
Nadal har ju haft skadeproblem och svårt att hitta formen men han är ju trots alt fortfarande femma i världen och i masters I Indian Wells spelade han riktigt bra tennis trots att han föll mot Djokovic i semifinalen tycker jag han spelade sin bästa tennis på länge och rörde sig riktigt bra.
Nadal gav upp mot Dzumhur i Miami men kommer säkerligen i bra ordning till den här matchen.

Thiem är ett ju ett av de största löftena och har klättrat till en 14 plats på rankingen han har helt klart spelet i sig att ta sig ännu högre upp på rankingen , han har varit illa ute här i de två första omgångarna mot Struff och Daniel efter att ha tappat första set men har visat prov på bra huvud och har vänt båda matcherna han hade
problem med magen mot Struff i första matchen men är nog inte som ska störa för mycket.

Trots att Nadal fick ge upp i Miami tror jag han kommer riktigt bra förberedd här han visade tecken på att han är tillbaka på hög nivå i Indian Wells och når han upp till den kapaciteten här kan han vinna hela turneringen.
Thiem vann senaste mötet på grus i Sydamerika och Rafa är kommer nog va sugen på revansch här jag tror inte han kommer slå Nadal två gånger på raken på grus.
Djokovic utslagen, Federer och Murray med något tveksam form jag tror Nadal känner på sig att han har en öppning att vinna hela turneringen och ta sin nionde titel, jag gissar på två raka set för Rafa.

This is the stats tab
This is the post tip