Speltips

Speltips Helsingborg - Falkenberg

Sport: Fotboll Spelstopp: 2016-04-16 16:00 Spela här

Speltips Helsingborg - Falkenberg
Land: Sverige Liga: Allsvenskan
Odds: 1.83 Speltips: HIF -0.75
2016-04-16 16:00 Helsingborg - Falkenberg HIF -0.75 1.83 Polsater

Helsingborg -0.75 (halvvinst vid uddamålsseger) i lördagens allsvenska match mot Falkenberg.

Att lita på HIF, som gjorde en av de sämsta insatserna på flera säsonger senast (5-1-torsk mot Bajen), kanske får en del att vilja boka tid på ett mentalsjukhus åt mig. Men jag tror att Henkes gäng faktiskt kan studsa tillbaka här. Passande motstånd är det i alla fall, Falkenberg har nämligen öppnat lika svagt som Helsingborg.

Tidigt ångestmöte mellan två lag som ännu är utan seger alltså.

15. Helsingborg 3 0 1 2 3:9 1
16. Falkenberg 3 0 0 3 1:9 0

HIF är dessutom en del tunga avbräck: Mårtensson, Micke Dahlberg och Andreas Landgren missar alltså matchen. Henke bytte ut en misslyckad Mårtensson efter 30 minuter mot Bajen och ett av alla HIF-haverier i den matchen var just centrala mittfältet, som blev totalt överkört. Det här är i alla fall spelarna som ska göra det på lördag:

Matchtruppen:
1. Matt Pyzdrowski (mv)
2. Carl Johansson, 3. Frederik Helstrup, 4. Christoffer Andersson, 8. Martin Christensen, 9. Matthew Rusike,,, 10. Anton Wede, 11. Adam Eriksson, 15. Linus Hallenius, 18. Jordan Larsson, 19. Darijan Bojanić, 20. Calle Wede, 25. Felix Bindelöv, 26. Peter Larsson, 27. Lalawélé Atakora, 29. Jesper Björkman, 41. Tomer Chencinski (mv)

Skulle gissa på typ följande lag:

Matthew Pyzdrowski
Felix Bindelöv, Calle Johansson, Frederik Helstrup, Adam Eriksson
Lalwélé Atakora, Darijan Bojanic, Anton Wede, Carl Wede
Jordan Larsson, Matthew Rusike

Efter matchen mot Bajen var det mycket snack om Jordan och Henke Larsson. Jordan uttalade sig negativt om den ilska vissa Helsingborgsfans visade mot egna spelare och Henke kom med uttalanden som satte fokus på hans egen framtid.

Om vi börjar med Jordangate, så tror jag att det hela är en rätt stor kvällstidningshöna av en liten fjäder. Någon/några skrek något förolämpande, Jordan tog åt sig och reagerade negativt. Adrenalinet hade väl inte lagt sig när han kom till mixade och han uttalade sig utan direkt eftertanke. Med lite mer rutin hade han bara sagt "förstår att fansen är besvikna, vi är ännu mer besvikna på vår egen insats". Men sånt där kommer med tiden, tror hursomhelst att allt är lugnt på den fronten.

Vad gäller Henkes uttalanden så tror jag det var något av ett spel från hans sida. Han ville lyfta fokus från HIF-prestationen, vilket han delvis lyckades med.

Så inför den här matchen hade det kunnat vara en extremt negativ stämning runt hela den här matchen. Normalt hade kanske ytterst få biljetter sålts och en tydlig besvikelse med truppen och dess prestationer hade legat som ett dystert moln över Olympia. Men nu är det ändå lördagsmatch. Det är "röd lördag", vilket är någon intern grej som lockar supportrar och ser till att det åtminstone blir en 7-8 k i publiken. Fansen och staden är bakom laget helt enkelt. Henke konstaterar:

– Det är en match som är extremt viktig för oss. Det kommer mycket supportrar och det behöver vi. Som alla vet så har vi fått en tuff start på Allsvenskan. Men det är gott om matcher kvar att spela fortfarande, samtidigt är det viktigt att vi tar våra poäng här hemma, säger HIF:s manager Henrik Larsson.

Så efter allt som varit med den risiga start man fått med katastrofinsatsen mot Bajen som grädden på moset...om det inte är ett Helsingborg som är 110% taggade imorgon är det något fel. Tycker också det går att se lite förmildrande på HIF:s start också. 1-1 uppe i Gelfe är en okej premiär. I hemmapremiären mot Örebro gjorde laget en okej första halvlek, där man även tog ledningen. Tappade i andra och det såg ut att bli ett nytt kryss, men ÖSK fick in ett segermål (+ ett 3-1-mål på straff i sista sekunden). Ingen katastrof trots allt. Sen var det Bajenmatchen. Visst, det var en bedrövlig match och en kollektiv kollaps. Jag tror trots allt det finns mer kapacitet i HIF än i Falkenberg. Finns ändå lite spännande spelare kryddat med en del spelare som borde vara habila allsvenskar.

Falkenberg har öppnat med tre torsk, trots två hemmamatcher. Var inte ens nära mot Blåvitt och stod för en liknande insats den HIF gjorde mot Bajen i andra matchen mot DIF. Senast, hemma möt ÖFK, var det 0-2 i paus och ridå. Kom i och för sig igen starkt i andra, men i slutändan blev det aldrig den där kvitteringen som hade inneburit lite energi och andrum. För Falkenbergs del är läget lite annorlunda än för HIF. Var rätt väntat att man skulle ligga i botten. För den där truppen är inte bra. Många spelare behöver maxprestera och spela över sin förmåga för att man ska vara något att räkna med. Kan i och för sig komma in i den här matchen med lite mindre press på sig än HIF, men jag tror inte det kommer spela överdrivet stor roll här. Faktum är att en stor börda ligger på Gustaf Nilssons axlar. Men den 18-årige anfallaren ska som bekant flytta till Bröndby i sommar. Visst, han ger säkert allt han har. Men lite kan det säkert ändå påverka att man vet att man har 8-9 matcher kvar i klubben innan det vankas ny klubb.

FFF kommer säkert spela defensivt och försöka kampa sig till poäng här. Fokusera på fasta situationer och inlägg, där Araba/Nilsson säkert kan störa HIF:s darriga försvar. Men jag tycker Helsingborg har den bättre truppen, tycker att laget borde kunna klara av att vinna här. Helt klart är att man måste vinna för att undvika all form av krissnack. Gör man inte det här...då blir det jobbigt.

Tycker Falkenbergs lag är lite för svagt den här säsongen. I enstaka matcher kan man säkert störa en del lag, framför allt hemma. Här tror jag dock HIF vinner.


Polsater - 15 April, 2016, 22:33

Kommentarer

För att kommentera måste du vara inloggad.
Vill du vara med i gemenskapen? Logga in eller registrera dig gratis!

Registrera dig gratis!