Speltips

Speltips Skellefteå-Frölunda

Sport: Ishockey Spelstopp: 2016-04-16 15:00 Spela här

Speltips Skellefteå-Frölunda
Land: Sverige Liga: SM-final
Odds: 2.48 Speltips: Frölunda +0
2016-04-16 15:00 Skellefteå-Frölunda Frölunda +0 2.48 SHL-Grinder

Äntligen är vi framme vid final. Eller äntligen och äntligen, att det är final innebär ju att säsongen snart är slut vilket är oerhört tråkigt. Samtidigt är vi framme vid säsongens höjdpunkt alla kategorier. Frölunda är i sin första final på tio år samtidigt som Skellefteå är framme i sin sjätte raka SM-final. Jag tycker att Frölunda har spelat riktigt bra under hela säsongen och även nu i slutspelet och kommer därför maxspela Frölunda att vinna matchserien till @2.15 hos Nordicbet .

Skellefteå:
Skellefteå har spelat otroligt bra genom hela säsongen men darrade nu rejält mot Växjö i semifinalen. Men Skellefteå är Skellefteå och lyckades ändå självklart hitta en väg att vinna och vann tillslut matchserien med 4-3 efter en gastkramande avgörande match hemma i Skellefteå Kraft Arena. Nu är det dags för final mot Frölunda vilket blir Skellefteås sjätte raka final i SHL vilket är helt ofattbart. Jag har två olika tankar om att ha spelat fem raka finaler och ikväll börja spela den sjätte. Dels tänker jag att det är en fördel att man vet vad som krävs och spelarna kanske inte känner samma nervositet. Men den andra sidan, den mörka sidan tycker jag väger över och det är att Skellefteå kanske känner sig mätta. Alltså visst, man kan aldrig bli riktigt mätt på att vinna för det är ju självklart hur underbart som helst. Men jag tror inte Skellefteå känner samma hunger inför denna final som Frölunda gör. Man har trots allt varit i fem raka finaler och vunnit två av dem. Dessutom är ju Skellefteå favoriter till att vinna finalen. Skellefteå är ett helt fantastiskt lag, men jag tror att man kan få oerhörda problem mot ett Frölunda som haft ganska lätt mot Skellefteå!

Frölunda:
FÖRSTA FINALEN PÅ 10 ÅR! Som göteborgarna, spelarna, klubben och alla fans längtat efter denna finalserie, men nu är man äntligen där! Frölunda inledde säsongen på ett helt fantastiskt sätt, men efter jul tappade man flowet och kom in i en lite tyngre period. Nu har man dock verkligen hittat tillbaka dit man var förut, med ett bländande spel och alla jobbar för varandra som ett sammansvetsat lag! Frölunda började med att slå ut Djurgården i kvartsfinalen med 4-1 och sedan tryckte man dit Luleå med 4-2 och i den avslutande matchen så förnedrade man Luleå med 8-2 uppe i Luleå. En fantastisk form för Frölunda och ett väldigt bra skadeläge bådar väldigt gott för Frölunda! Dessutom möter man ett Skellefteå som man spelat väldigt bra mot under säsongen.

Inbördes möten:
De två senaste säsongerna så har Skellefteå båda åren vunnit grundserien men samtidigt har Frölunda varit Skellefteå överlägsna i matcherna head to head. På de åtta senaste mötena mellan lagen så har Frölunda vunnit hela sex av åtta matcher! Om man ser till denna säsongen så var Frölunda grymma mot Skellefteå i grundserien. Man började med att köra över Skellefteå med 6-2 och 6-3 hemma i Scandinavium, i den tredje matchen så var det Skellefteås tur att spela hemma men även då tog Frölunda alla tre poäng när man vann med 2-3. Det var bara i den sista matchen när Frölunda var inne i sin kalla period som Skellefteå lyckades vinna, då med 4-1 hemma. Nu är Frölunda återigen inne i storslag och dessutom det mer utvilade laget.

Dagens spel:
Idag kommer jag hugga Frölunda +0 (insatsen tillbaka vid oavgjort) till @2.48 hos Pinnacle Sports med 3/5U! Spelstopp 15.00!

Långtidsspel:
Här kommer jag spela en liten specialare. Jag kommer spela Frölunda att vinna matchserien till 2.15 med 5/5U vilket innebär en vinst på 5.75U om den sitter. Sen kommer jag även spelade 1U på Skellefteå att vinna matchserien till @5.70 vilket innebär en vinst på 4.70U.
Med andra ord. Vinner Frölunda matchserien så plussar vi 4.75U totalt och vinner Skellefteå matchserien med 4-3 så går vi minus 0.25U.
Jag tycker att detta spelet känns otroligt bra då jag tycker Frölunda är det starkare laget. Jag har väldigt svårt att se att Frölunda förlorar matchserien med 4-2, 4-1 eller 4-0. Om detta skulle hända så går vi back 6U.

Summering:
Vinner Frölunda matchserien = +4.75U
Vinner Skellefteå matchserien med 4-3 = -0.25
Vinner Skellefteå matchserien med 4-0, 4-1 eller 4-2 = -6.00U

Hoppas detta inte blev allt för tjorvigt att förstå. Om ni har några frågor, skriv till mig på twitter eller i kommentarsfältet här under reken så svarar jag! OBS spelstopp 15.00, skynda!

Twitter: @SHLGrinder (SHL-Grinder)

Stort lycka till vid rygg!

// SHL-Grinder

SHL-Grinder - 16 April, 2016, 14:04

Kommentarer

För att kommentera måste du vara inloggad.
Vill du vara med i gemenskapen? Logga in eller registrera dig gratis!

Registrera dig gratis!