Speltips

Speltips IFK Göteborg - Kalmar FF

Sport: Fotboll Spelstopp: 2016-04-17 17:30 Spela här

Speltips IFK Göteborg - Kalmar FF
Land: Sverige Liga: Allsvenskan
Odds: 1.83 Speltips: IFK -1
2016-04-17 17:30 IFK Göteborg - Kalmar FF IFK -1 1.83 Polsater

IFK Göteborg -1 hemma mot Kalmar FF. Spelet innebär pengarna tillbaka om Blåvitt vinner med uddamålet, vinst om det blir seger med 2+ mål. Förlust om KFF tar poäng.

Svårt att se IFK inte vinna här. Truppen är kanske inte superbred, men startelvan är riktigt vass och nu har laget fått vila fem dagar sedan förra matchen, vilket förmodligen var nyttigt. Alla nyckelspelare är med i truppen:

John Alvbåge, Pontus Dahlberg, Martin Smedberg–Dalence, Emil Salomonsson, Billy Nordström, Mauricio Albornoz, Haitam Aleesami, Hjalmar Jonsson, Mattias Bjärsmyr, Adam Johansson, Sören Rieks, Sebastian Eriksson, Mads Albaek, Jakob Ankersen, Patrik Karlsson–Lagemyr, Tobias Hysén, Mikael Boman, Gustav Engvall.

Blir väl typ följande elva:

Alvbåge
Salomonsson, Jonsson, Bjärsmyr, Aleesami
Ankersen, Eriksson, Albaek, Rieks
Hysén, Engvall

För Kalmars del är Rasmus Elm fortfarande borta, men Viktor Elm är tillbaka i matchtruppen. Även talangen Carl Johansson, som startat två matcher hittills, är borta.

1. Ole Söderberg. 2. Markus Thorbjörnsson, 3. Sebastian Starke Hedlund, 4. Marko Biskupovic, 5. Viktor Agardius, 7. Ismael, 9. Marcus Antonsson, 10. Tobias Eriksson, 11. Jonathan Ring, 12. Lumala Abdu, 13. Emin Nouri, 14. Stefan Larsson, 22. Svante Ingelsson, 23. Viktor Elm, 27. Papa Diouf, 29. Romario, 32. Lucas Hägg-Johansson, 34. Herman Hallberg

Blir väl typ den här elvan:

Söderberg,
Nouri, Hedlund, Biskupovic, Agardius
Eriksson, Ismael, Romario, Ring
Diouf, Antonsson

Stundtals mycket bra insats av Kalmar FF senast. Körde över Elfsborg i första halvlek och hade 3-0 efter en halvtimme. Släppte dock in boråsarna i matchen och i slutet hade bortalaget faktiskt ett riktig hett kvitteringsläge. Skönt för Kalmar att vinna efter att ha förlorat de två inledande matcherna, som dessutom innehöll tveksamma prestationer på en del fötter. Men jag vet inte jag. Klart det är bra att slå Elfsborg, men det är en sak att prestera på hemmaplan, en annan att göra det borta. Och Elfsborg på naturgräs, det är sällan ett riktigt bra lag. Smålänningarna lär få det tuffare mot IFK, som alltid är riktigt starka hemma på Ullevi.

Lär bli runt 13-14 k på matchen, biljettförsäljningen hjälps av en del specialarrangemang runt matchen. Bra det, då en sån här match normalt hade lockat färre. Lär bli en bra inramning, vilket förhoppningsvis ser till att Blåvitt är på tå från start.

IFK har inlett serien bra. Framför allt har Hysén visa att han blir att räkna med om någon nu tvivlade. Tycker dock fortfarande det finns mer att ta av från ytterdanskarna och Engvall. Spelmässigt var matchen mot AIK ingen höjdare för IFK:s del, men ändå starkt att ta poäng på bortaplan mot en guldkandidat. På hemmaplan är IFK riktigt tunga att möta, ytterbackarna överlappar konstant och laget släpper inte till mycket bakåt. Kalmar kommer säkert backa hem och försöka ställa om snabbt på Antonsson, men tycker smålänningarna känns lite för begränsade för att stå emot IFK över 90 minuter.

För Göteborgs del är det revanschläge mot KFF, som delvis grusade gulddrömmarna i höstas genom att ta poäng på Ullevi (det hade inte räckt ändå, men upplevelsen var ändå traumatisk). Räknar med att ett utvilat hemmalag kommer ut starkt och kör rejält redan från start. Går för guldet och i såna här matcher är det bara segrar som gäller. Varit ett av ligans bästa hemmalag ett par-tre säsonger i rad och går normalt sett på få minor.

Är normalt klassen bättre än Kalmar och tror man har alla förutsättningar att ta en stabil trea här.

Polsater - 16 April, 2016, 23:06

Kommentarer

För att kommentera måste du vara inloggad.
Vill du vara med i gemenskapen? Logga in eller registrera dig gratis!

Registrera dig gratis!