Speltips

Speltips Djurgården vs Hammarby

Sport: Fotboll Spelstopp: 2016-04-19 19:00 Spela här

Speltips Djurgården vs Hammarby
Land: Sverige Liga: Allsvenskan
Odds: 1,93 Speltips: X2
2016-04-19 19:00 Djurgården vs Hammarby X2 1,93 Polsater

X2, eller asian +0,5, på Bajen i derbyt mot DIF. Spelet innebär att Hammarby inte får förlora.

Har lite svårt att se en matchbild framför mig här, tror matchen kan gå hursomhelst, därför lockar oddsen på Bajen att ta poäng mest.

Djurgården har trots en del tunga skador inlett årets säsong mycket bra. Tycker dock man har haft lite flax också. I premiären mot ÖSK kunde det gått hursomhelst, det första (i någon mån slumpmässiga) målet blev extremt viktigt. Falkenberg kördes över utan pardon, inget att säga om den matchen. Senast, borta mot Gefle, vände man underläge till 2-1-seger efter att Kevin Walker avgjort i slutsekunderna. Var, sett över 90, lite bättre än Gefle, men skapade inte supermånga heta målchanser trots allt. Normalt tappar ett allsvenskt lag, sett till matchbild och styrkeförhållanden, poäng i antingen ÖSK-matchen eller Gefle-matchen, men kanske är dessa drabbningar tecken på att det är DIFs år.

Nåväl, Radetinac och Mrabti är alltjämt skadade. Även om DIF klarat sig väl utan dessa två i säsongsupptakten så är det solklart så att man är bättre med dessa i laget. Enligt Fotbollskanalen (http://www.fotbollskanalen.se/allsvenskan/avslojar-walker-ser-ut-att-missa-derbyt---kadewere-ersatter/) verkar Kevin Walker missa matchen också. Inte officiellt att så är fallet, men om det nu blir så är det ytterligare ett tungt avbräck för Pelle Olssons gäng. Lagkaptenen har varit en av seriens bästa hittills. Om han missar matchen blir det ett nykomponerat innermittfält, inte optimalt i en sån här match såklart.

DIF:s trupp:
Kenneth Höie, Hampus Nilsson
Tim Björkström, Omar Colley, Marcus Hansson, Stefan Karlsson, Elliot Käck, Jacob Une Larsson
Daniel Berntsen, Alexander Faltsetas, Tino Kadewere, Mihlali Mayambela, Seon-Min Moon, Besard Sabovic, Kevin Walker
Amadou Jawo, Sam Johnson, Michael Olunga, Mathias Ranégie

Tänkbart lag:

Höie,
Björkström, Colley, Hansson, Käck
Moon, Kadewere (eller Walker, Faltsetas, Berntsen
Johnson, Ranégie

Bajen har smugit igång efter den svaga premiären mot ÖFK. Trots att det blev förlust mot Elfsborg i omgång två var det en spelmässigt bra insats. Föll till slut på enkla misstag av ovana försvarare. Senast körde man över Helsingborg, trots ett tidigt underläge. En mycket bra insats av Bajen (mot ett förvisso svagt Helsingborg). Skadesituationen i backlinjen har förbättrats jämfört med tidigare också.

Har ett bra facit i de senate derbyna och går in i den här matchen med en rätt skön underdogkänsla.

Tänkbar elva:

Ögmundur Kristianson
Birkir Saevarsson, Lars Saetra, Richard Magyar, David Boo Wiklander
Johan Persson, Filip Haglund
Arnor Smarason, Erik Israelsson. Fredrik Torsteinbö
Alex


Visst, efter DIFs inledning kan jag väl köpa att laget blir knappa favoriter. Men derby är derby, det blir så gott som alltid jämnt och tajt. Jag tror definitivt Bajen kan ta poäng här. Blir det så att Walker missar matchen så är det ytterligare ett avbräck för Djurgården att hantera. Och det är också så att för varje seger DIF tar närmar man sig ett poängtapp.

Kryss kan båda leva med, får vi 2-2?

Polsater - 18 April, 2016, 22:18

Kommentarer

För att kommentera måste du vara inloggad.
Vill du vara med i gemenskapen? Logga in eller registrera dig gratis!

Registrera dig gratis!
Figge73 - 2016-04-19 09:49:15

Framför allt har inte dif vunnit ett derby sedan 2011.