Speltips

Speltips Djurgården-Hammarby

Sport: Fotboll Spelstopp: 2016-04-19 19:00 Spela här

Speltips Djurgården-Hammarby
Land: Sverige Liga: Allsvenskan
Odds: 1.82 Speltips: Över 2,5
2016-04-19 19:00 Djurgården-Hammarby Över 2,5 1.82 Karlpalmqvis

Derbydags!!

Efter två rekar här på R&K (en vinst samt en förlust), är det dags nu dags för den tredje. Inte i vilken match som helst heller, då det är Djurgården mot Hammarby på Tele2 Arena (Nya Söderstadion).

Som bajare själv är jag faktiskt inte lika nervös som vanligt inför ett derby, då vi redan vunnit två stycken i år och all press ligger egentligen på Djurgården.

Det är två lag som kommer med varsin seger till matchen, där DIF avgjorde sent borta mot Gefle och Bajen krossade Helsingborg hemma.

Djurgården: Öppnat starkt med tre stycken segrar, trots skador på viktiga spelare. 9-1 i målskillnad. Kevin Walker avgjorde senast borta mot Gefle, i matchens absoluta slutskede, vilken måste ge en bra boost inför derbyt. Dock missar Walker själv derbyt, vilket är ett tungt avbräck. Sedan innan är även Mrabti, Radetinac, Karlström och Augustinsson borta pga skador. Något som däremot fungerat för Djurgården i inledningen är målskyttet. Mot Gefle och Örebro gjorde de två, mot Falkenberg hela fem stycken, med bud på mer. Anfallet med Johnson och Ranegie, kryddade med snabba yttrar, ser vasst ut.

Hammarby: Öppnat med en vinst, en förlust samt en oavgjord. 7-6 i målskillnad. Kommer senast från en övertygande vinst (5-1) på hemmaplan, mot ett väldigt blekt Helsingborg. Bajen hade i inledningen av säsongen stora skadebekymmer på backlinjen, nu ser det dock lite bättre ut på den fronten, då bland annat David Boo Wiklander har hämtats in för att styrka upp ytterligare.

Det som talar för Hammarby denna match är derby-rutinen. Bara i år har man spelat två derbyn, där det även blivit två vinster. Förra året förlorade man endast 1/5 derbyn. Detta kan ge ett psykisk övertag för Bajen.

Djurgården å andra sidan, har inte vunnit ett derby sedan 2011. Så de lär vara rejält taggade för vinst nu.

Detta spel handlar dock om överspelet i matchen. Som i mina ögon, har mycket stor chans att gå in.
Varför?

- Djurgården måste framåt, med tanke på att de inte vunnit derby på flera år. Detta lär även passa Bajen bra, då de kan förlita sig på omställningar.

- Senaste 4/5 matcherna, lagen emellan, har gått över 2,5 mål. Senast i mars blev det 1-3.

- Båda lagen är vassa på fasta situationer.

- Båda har öppnat starkt anfallsmässigt i säsongsinledningen, 9 respektive 7 mål framåt.

- Jubla med de egna fansen i ett derby, är något alla drömmer om.

- Bajen släpper ofta in mål tidigt, men lyckas kvittera relativt omgående.

Tror detta kan bli en öppen match från början, med målchanser direkt från start. Båda lagen vill framåt och kommer göra allt, för att få fira en seger med fansen. Jag spelar därför över 2,5 mål i denna match, till priset 1.82 hos Unibet .

Lycka till!

Karlpalmqvis - 19 April, 2016, 14:33

Kommentarer

För att kommentera måste du vara inloggad.
Vill du vara med i gemenskapen? Logga in eller registrera dig gratis!

Registrera dig gratis!