Vi har en mycket spännande och innehållsrik lista med flera spännande spelobjekt denna onsdag. Jag fastnar för en match i Norska Tippeligaen.

Sogndal har inlett säsongen på ett positivt sätt. Sju inspelade poäng på fem matcher ger laget en acceptabel niondeplacering i tabellen. Här hemma har man faktiskt plockat sex poäng med två 1-0 segrar mot både Haugesund och Vålerenga. På resande fot har man varit iskalla och har endast en inspelad poäng mot bottengänget Sarpsborg.

Sogndal förlorade sist borta mot Strömsgodset, en match där man faktiskt tog ledningen och hade tämligen god kontroll på hemmalaget fram tills utvisningen på Babacar Sarr. Efter det rämnade hela fasaden och laget tappade allt och förlorade till sist rättvist med 2-1.
Babaca Sarr är otroligt viktig för sogningene i sin roll på mittfältet där uppgifterna är att stänga ytor och störa motståndet i det uppbyggande spelet. När det spelet inte längre är tillgängligt faller också laget några snäpp något vi fick uppleva nu sist. Kommer saknas enormt här.

Odd då?

Odd har verkligen fått upp ångan efter en lite trevande start. Nu ligger man på en andraplats och skuggar en poäng bakom ligaledarna Rosenborg. Laget är ruggigt starkt defensivt med NOLL i baken på fem matcher och när man dessutom börjar vinna sina matcher med både två och tre baljor så förstår ni hur svårt det är att slå Odd, hemma som borta.

Ardian Gashi saknas för gästerna men det hindrar ingen från att testa lyckan på bortasegern till 1,93 vilket är ett odds precis så läckert som verkar.


Lycka till

EDITERAD 2016-04-20 10.47:16

EDITERAD 2016-04-20 10.48:38

EDITERAD 2016-04-20 15.14:31

This is the stats tab
This is the post tip