Länge sedan man skrev här hos R&K, nu när Bonnfotbollen drar igång så kan jag inte hålla mig borta. Tidigare i år avslöjade Nordicbet att från och med Säongen 2016 kommer det finnas spel så långt ner i seriesystemet som division 5. Detta kom som en positiv nyhet för mig, som sedan länge väntat på att få spela på Brottby SK. Ett Brottby SK jag anser ha stor insyn i, polare i startelvan, kontakter inom hela föreningen osv osv.

Om vi ska tala klarspråk här, Brottby kommer att vinna division 5 Uppland södra, detta är även ett mål som klubben satt. 3e platsen förra året var inte tillräckligt, där en svag höstsäsong förstörde det. Truppen var lite för tunn, skador förstörde det mesta där spelare från B-laget (division 7) fick plockas upp. Några namn att nämna som är nya i truppen är:
"Navve" ny från Riala, vann divison 4
"Peiman" från Stirling, SKOTSKA DIVISON 1!!!!! Här pratar vi klass
"Jocke Hellberg" från Vallentuna BK, Divison 3
Sarmad Haddad från Riala, vann division 4 samt skytteligan i division 4. Sarmad har haft en sejour tidigare i klubben och har Fler mål gjorde än vad han spelat matcher. Vann skytteligan varje år i BSK.

Preliminär Startelva BSK:
Chrille
Larsson - Fahnér - Hellberg - Tobbe

Collin - Skåne - Navve - Lindered

Sarmad - Peiman

Klass rakt igenom, en elva alldeles för bra för division 5, Skador för dagen är Wiik (Kapten), Berger (Bäste målgörare förg. säsong) samt Erik Engblom.

Tar vi en titt på hemmalaget så har även Knivsta fått en drös med nyförvärv, nivån på spelarna vad jag fått informerat via lagets hemsida verkar inte vara hög klass på. En del är en bra bit över 30 år, med rutin från lägre divisioner och sämre lag från tex div 6.
Tittar vi på Knivstas försäsong så imponerar inte heller den, spelat i Upplandscupen där motståndet kom från division Vassunda (Div 6), Danmarks IF (div 6), Lokomotiv 96 (div 7) samt Sunnersta (div 4).

Resultat:
Sunnersta - Knivsta 5-1
Knivsta - Danmarks IF 5-6
Vassunda - Knivsta 2-2
Lokomotiv - Knivsta 2-2

Behöver inte kommentera mer än att det kommer bli en tung säsong för Knivsta IK denna säsong.

Vi tar en titt lite snabbt på Brottby SKs försäsong:
Brottby har även dom spelat i Upplandscupen, men jag väljer även att lyfta fram en träningsmatch utifrån upplandscupen, Viggbyholm (division 4) besegrades på bortaplan med 0-2. STARKT!!!

Resultat i Upplandscupen:
Brottby - Frösunda (div 6) 5-1
Rö (div 6) - Brottby 4-5
Norrtälje 2 (Div 6) - Brottby 1-7
Brottby - Rådmansö (div 5) 5-1

En positiv avslutning på försäsongen för BSK, medans Knivsta som sagt kommer få det tufft.

Jag spelar BSK rak 2a hos Nordic bet @1,55 5/5 Units. Ett bra spel i en dubbel.

Jag har även spelat på att brottby vinner serien @2,05 5/5 Units.

Följ mig på twitter, @davvecohen. Kommer liverapportera då jag beger mig ut till Knivsta. Lycka till!


This is the stats tab
This is the post tip