Anaheim Ducks - Nashville Predators

Goalies: Andersen (probable) vs Rinne (probable)

Dags för Game 5 mellan Anaheim Ducks och Nashville Predators. Denna serie har enbart innehållit bortasegrar och frågan är om trenden fortsätter eller om vi får en hemmavinst i natt? Jag tror på det sistnämnda.

Anaheim Ducks var väldigt uppsnackade inför säsongen och man gjorde verkligen alla besvikna i inledningen av säsongen där man var usla. Varken Corey Perry, Ryan Getzlaf eller någon annan nyckelspelare presterade och man var länge ett av NHLs sämsta lag. Laget samlade sig efter jul och man avslutade på ett snyggt sätt när man gick in i slutetspelet.

Under de två första matcherna spelade man inte någon dålig hockey utan förlorade helt enkelt två jämna matcher med uddamålet i båda (3-2 loss). Efter detta fick man tillbaka sin förstamålvakt i Fredrik Andersen och som jag ser det har han varit den stora skillnaden mellan lagen. Andersen började med i Game 3 att spika igen totalt och höll nollan i Ducks 3-0 vinst. Senast kvitterade Ducks serien efter 4-1 där Andersen på nytt storspelade med 30/31 räddningar.

I natt vänder serien tillbaka till Anaheim och jag tror inte Ducks viker sig 3 gånger på hemmais. Ducks som varit ett starkt hemmalag den här säsongen har endast 16 förluster inne i Honda Center och endast 10 efter FT.

Efter Andersens återkomst har man dominerat Preds i spelet och det syns tydligt att man har ett betydligt större förtroende i D vilket skapar trygghet. Jag tror bortavinsttrenden bryts i natt och jag spelar därför

Anaheim Ducks ML @ 1.74 med 4/7 units hos Pinnacle Sports


För fler spel

Twitter: @bethockeystick

Lycka till!

This is the stats tab
This is the post tip