Måndagens enda match i den spanska La Liga spelas i Galicien på Balaidos där Celta Vigo tar emot Granada. En betydelsefull match för båda lagen då Celta Vigo krigar om en Europa League plats och Granada om att stanna kvar i huvudligan.

Celta Vigo är klasser bättre än Granada - som är ett lag på hemmaplan och ett helt annat på bortaplan. När Granada kommer på besök blir det oftast många mål i matchen. Inför mötet mot Celta Vigo saknas definitivt mittbacken Ricardo Costa och defensive mittfältaren Ruben Perez, på grund av för många gula kort. Borta är också högerbacken Dimitri Foulquier och den centrala mittfältaren Javi Marquez, på grund av skador. Granada har defensiva bekymmer och mycket talar för att Celta Vigo ska ta tag i taktpinnen på en gång, ta ledningen tidigt och vinna.

Senast lagen möttes vann Celta Vigo med 2-0, där de hade en 2-0 ledning innan pausvilan. Därefter spelade Celta Vigo av matchen utan några större bekymmer.

Jag tänker inte grotta ner mig i någon vidare statistik utan bara konstatera att på hemmaplan har Celta Vigo tagit ledningen innan halvtidsvilan och vunnit matcher mot lag som Barcelona, Rayo Vallecano, Sporting Gijon, Espanyol, Levante, Eibar och Real Sociedad.

Oddset på att Celta Vigo återigen vinner första halvleken och sedan matchen, denna gång på hemmaplan mot Granada, ligger på 2.50 gånger pengarna så jag lägger ett värdefullt spel hos Betsson .

This is the stats tab
This is the post tip