Speltips

Speltips IFK Göteborg vs Malmö FF

Sport: Fotboll Spelstopp: 2016-04-27 18:30 Spela här

Speltips IFK Göteborg vs Malmö FF
Land: Sverige Liga: Allsvenskan
Odds: 2.20 Speltips: MFF +0
2016-04-27 18:30 IFK Göteborg vs Malmö FF MFF +0 2.20 Polsater

Malmö FF +0 (insatsen tillbaka på oavgjort) tar jag i deras bortamatch mot IFK Gbg.

Oddsen på MFF har stigit upp till lockande nivåer i takt med att det blivit officiellt att Rosenberg missar matchen. Ett avbräck såklart, men kanske kan det ge Örn Kjartansson den plats han behöver för att äntligen blomstra? Potenitalen finns där. Kuhn har tagit ut följande trupp, där det ska noteras att ordinarie mittbacken Rasmus Bengtsson också är out.

Johan Wiland, Fredrik Andersson
Anton Tinnerholm, Franz Brorsson, Kári Árnason, Felipe Carvalho, Yoshimar Yotún, Pa Konate
Vladimir Rodic, Erdal Rakip, Magnus Wolff Eikrem, Oscar Lewicki, Anders Christiansen, Enoch Kofi Adu, Tobias Sana, Jo Inge Berget
Vidar Örn Kjartansson, Guillermo Molins

Spekuleras i att det blir följande elva för MFF, ett par ommöbleringar och en Berget som får agera släpande forward. Noterbart är att Kári Árnason och Christiansen är tillbaka efter avstängningar senast. Två fräscha tillskott, vilket kan vara en faktor när matchandet är (med allsvenska mått mätt) tätt.

Wiland –
Tinnerholm, Kári Árnason, Brorsson, Pa Konate –
Rakip, Lewicki, Christiansen, Eikrem –
Berget,
Vidar Örn Kjartansson.

För Göteborg är Rogne alltjämt skadad, däremot är Hermannsson tillbaka i laget, islänningen kan alltså göra allsvensk debut här. Det hade i så fall inneburit tredje mittbacksparet på sex matcher, inte optimalt.

John Alvbåge, Pontus Dahlberg, Emil Salomonsson, Adam Johansson, Mattias Bjärsmyr, Mauricio Albornoz, Hjörtur Hermannsson, Haitam Aleesami, Billy Nordström, Sören Rieks, Jakob Ankersen, Mads Albaek, Sebastian Eriksson, Martin Smedberg–Dalence, Patrik Karlsson Lagemyr, Gustav Engvall, Tobias Hysén, Mikael Boman.

I övrigt lär det bli den vanliga blåvita elvan, som känns rätt cementerad. Frågetecknet är väl om det blir Boman eller Engvall från start bredvid Hysén. Skulle tippa på följande elva:

Alvbåge -
Salomonsson, Bjärsmyr, Hjörtur Hermannsson, Aleesami -
Ankersen, Sebastian Eriksson, Albaek, Rieks -
Hysén, Boman.

Jag förstår bakomliggande argumenten hos de som spelat och/eller tror på IFK Göteborg här. Ett par tunga avbräck för MFF, samtidigt som Blåvitt är ruskigt tunga på hemmaplan normalt sett. För IFK:s del känns det dessutom som att de trivs bättre när de slipper föra spelet helt själva (lex. Kalmar hemma). Trivs bättre när det finns ytor att operera på, inte minst gör Tobbe Hysén det.

Men.

Det är inte de här matcherna MFF har som svårast i. Mot toppkonkurrenter, när det blir rejäla matcher mellan två lag som tampas och båda vill styra spelet, är man normalt starka. Det är mot lag som J Södra och GIF Sundsvall flopparna kommer. Kanske saknas någon procents tändning, eller så är det något annat som är fel. Ett mönster som de hade även i fjol, gjorde det okej mot toppkonkurrenter, guldet förlorades pga överdrivet många poängtapp mot lag på nedre halvan.

Har dessutom skapat sig en del arbetsro tack vare två 1-0-segrar (mot Elfsborg och DIF). Båda matcherna hade definitivt kunnat gå annorlunda en annan dag, men skåningarna har hittat ett sätt att vinna och bygga vidare från. Räknar med att man kommer fortsätta med det tajta försvar man visade borta mot Elfsborg. Känner nog inget större behov av att bjuda upp till dans och riskera en massa här. Har inte förlorat mot IFK Göteborg sedan 2012 och min känsla är att det finns ett litet psykologiskt övertag hos MFF.

Och Kjartansson. Det måste finnas potential där, men starten har varit iskall. Är han en stor spelare kliver han fram i Rosenbergs frånvaro och levererar. Dags att visa lite nu. Bakom honom finns Berget och en allt bättre Eikrem.

Tycker IFK:s spel hackar en del. Alvbåge agerar osäkert och framåt är det ojämnt. Har inte sett en helgjuten IFK-insats där allting ser riktigt bra ut ännu.

Nej, jag tycker MFF har rätt goda vinstchanser här, tycker inte man ska räknas som så här stora underdogs.

Polsater - 26 April, 2016, 22:44

Kommentarer

För att kommentera måste du vara inloggad.
Vill du vara med i gemenskapen? Logga in eller registrera dig gratis!

Registrera dig gratis!
grodan67 - 2016-04-27 18:17:25

Nej.. Detta vinner IFK. Tycker inte alls MFF imponerat i säsongsupptakten. Känns överskattade och kommer få det jobbigt i år. Tränaren ryker innan säsongen är över.