Speltips

Speltips Zverev - Thiem

Sport: Tennis Spelstopp: 2016-04-30 13:45 Spela här

Speltips Zverev - Thiem
Land: Tyskland Liga: ATP Munchen
Odds: 1,81 Speltips: Zverev +3,5
2016-04-30 13:45 Zverev - Thiem Zverev +3,5 1,81 Poldan

En gång i tiden hade jag en flickvän från Bayern-regionen. Ni vet, i trakterna där Tyskland, Schweiz och Österrike sammanstrålar. Vad som slog mig när jag var på besök var hur patriotiska de olika regionerna var. Tyskarna gillar inte Österrikarna som i sin tur var vansinniga på hur Schweizarna åkte över gränsen och köpte upp allt de kom över.

Det jag vill få sagt med detta är att Zverev lär ha betydligt bättre stöd på läkarna än Thiem i dagens semifinal – trots att Österrikaren faktiskt är uppväxt närmre München än vad Zverev är.

Ungefär så här känner jag om själva matchen:

Thiem överskattad, Zverev underskattad.

...åtminstone så som det sett ut senaste veckorna. Jag menar, min spontana reaktion när jag såg oddsen på Zverev mot Goffin var att tysken stod väldigt högt. Tjänstefel att inte reka egentligen.

Samma sak känner jag varje gång Thiem spelar, fast tvärtom. Där klickar man sig direkt in på hcp-linorna på motståndarna, för just nu har Thiem någon slags Ferrer-form. Det vill säga att han på något sätt lyckas vinna matcher som han egentligen inte är förtjänt av att vinna.

...och han snackas ju upp något enormt. Visst, Thiem är en riktigt bra tennisspelare, men på tok för ung för att vara så pass stabil som marknaden vill få honom till att vara. Han har täckt sin hcp-lina i en av fem grusmatcher den här säsongen och det brukar vara ett gott tecken på att någon är överskattad. Dessutom har österrikaren tappat set i 9 av 14 grusmatcher i år och då har motståndet många gånger varit betydligt svagare än Zverev.

Zverev var det, han har täckt sin hcp-lina i 6 av 8 matcher – som ni förstår så vittnar det om att tysken är en smula underskattad av marknaden.

Det ska så klart vara fördel Thiem här, men jag tror absolut att Zverev kommer hänga med bra. Även om han blev breakad fyra gånger mot Goffin så gjorde han en riktigt bra match och var ovanligt bra i returspelet. Sen gillar jag att han knappt blir glad när han vunnit, det visar liksom att han inte är här för att samla poäng utan att han vill vinna hela skiten.

Både Zverev och Thiem slår ju stenhårt och ingen av dem gillar att försvara sig särskilt mycket. Det kommer en hel del rätt kalla kontringsförsök från båda spelarna när de är pressade och de senaste veckorna är det helt klart Thiem som gjort mest misstag av dem.

Tror på en riktigt tight match och gillar därför Zverev +3,5 till 1,80 hos Nordicbet

Poldan - 29 April, 2016, 22:58

Kommentarer

För att kommentera måste du vara inloggad.
Vill du vara med i gemenskapen? Logga in eller registrera dig gratis!

Registrera dig gratis!
DENNISS - 2016-04-30 12:21:29

jag tror thiem vinner men handicapet kan nog Zverev klara, fattar däremot inte vad du menar med att han är överskattad tycker han förtjärnar att tas med respekt när han spelar som han gör många tror ju han kan va nästa världsetta tror nog han kommer va en stabil topp 10 spelare snart iallafall.