Speltips: Östersunds FK vs Kalmar FF

Sport: Fotboll
Spelstopp: 2016-05-07 16:00
Land: Sverige
Liga: Allsvenskan
Odds: 2.80
Tips: KFF dnb
2.80 på Kalmar FF, med insatsen tillbaka på kryss, tycker jag känns bra när de reser till Östersund. Rek skrivs på tisdagskvällen, kommer uppdatera närmare inpå matchstart.

Antonsson ser fortsatt vass ut och jag tror det passar Kalmar FF mumma att få ställa om snabbt på honom mot ett bollförande ÖFK. Rasmus Elm är visserligen sjuk, men ersätts av Viktor Elm, som förhoppningsvis är rejält spelsugen efter en tids frånvaro. Annars är det i stort sett full trupp:

Truppen:

1. Ole Söderberg, 3. Sebastian Starke Hedlund, 4. Marko Biskupovic, 5. Viktor Agardius, 7. Ismael, 9. Marcus Antonsson, 10. Tobias Eriksson , 11. Jonathan Ring, 12. Lumala Abdu, 13. Emin Nouri, 14. Stefan Larsson, 18. Pär Ericsson, 20. Calle Johansson, 22. Svante Ingelsson, 23. Viktor Elm, 29. Romario, 32. Lucas Hägg-Johansson, 34. Herman Hallberg, Oskar Engström

Gick emot Östersund senast mot DIF (klar förlust 3-0). Konstaterade då att man spelar trevligt, men saknar spets framåt och cynism bakåt. Efter att DIF vunnit med tre mål i en match där Östersund hade 58% bollinnehav får man väl säga att analysen ligger fast. Det finns många trevliga komponenter i Östersund, men det är också ett par viktiga pusselbitar som saknas. Trots positiv start spelmässigt ligger laget lik förbaskat bara två poäng ovanför kvalplats. Segrarna har kommit mot ett uselt Falkenberg och mot ett skadeskjutet BK Häcken. Viktige Fouad Bachirou, key player på mitten saknas igen.

Kalmar har i och för sig lika många (få) poäng som ÖFK och jag är väl inte överdrivet förtjust i deras lagbygge heller egentligen. Och de spelar sällan bra på konstgräs. Men det är ett rutinerat allsvenskt lag med ett gäng spelare som varit med länge på den här nivån. ÖFK har å sin sida straffats på det sätt nykomlingar ofta gör just det. Saxar in ett par citat från Mr Potter här:

- De mål som Örebro och Djurgården gjorde på oss var i många fall riktiga kvalitetsmål.
Engelsmannen menar att hans lag blir straffat för misstag som man inte är vant vid.
- Det här är misstag som vi hade råd med i division 1 och superettan, men nu möter vi bättre lag och bättre spelare.

Tror som sagt den här matchbilden kan passa smålänningarna fint. ÖFK tar hand om spelet medan Kalmar kan fokusera på att skicka långbollar på Antonsson. Någon eller några gånger lär den kvicke anfallaren slinka igenom ÖFK:s försvar (som absolut inte är överjävligt stabilt) och då kan det smälla.

Tror Kalmar har goda poängchanser här och jag kan definitivt se laget stjäla med sig en trea. Tycker inte Östersund förtjänar att vara så stora favoriter som de målas upp som i nuläget.

Kom igen Kalmar!
  Östersunds FK vs Kalmar FF
Spela på Speltips Östersunds FK vs Kalmar FF
Polsater - 7 Maj 2016 - 04:51
Kommentarer
För att kommentera måste du vara inloggad.
KD - 2016-05-06 18:11

Vet inte om oddset är tillräckligt högt med tanke på KFF:s facit på konstgräs. Det har gått två år sedan senaste serievinsten...


Insättningsbonusar

Regler & villkor tillämpas för startbonusar. Spela ansvarsfullt. 18+
  Rekatochklart Speltips Odds
20:30  Palermo - Cittadella
Fotboll - Serie B - 1 asian hcp -0,5
1.83

Erbjudanden & Kampanjer

Regler & villkor tillämpas för startbonusar. Spela ansvarsfullt. 18+

Senaste Bloggar

Skador & Avstängningar

bet365 Livestreaming