Speltips

Speltips MFF vs BK Häcken

Sport: Fotboll Spelstopp: 2016-05-05 15:30 Spela här

Speltips MFF vs BK Häcken
Land: Sverige Liga: Svenska Cupen
Odds: 2.0 Speltips: Häcken +1
2016-05-05 15:30 MFF vs BK Häcken Häcken +1 2.0 Polsater

Tycker +1 (asian) är en bra position i finalen i Svenska Cupen. Spelet innebär pengarna tillbaka om MFF vinner med ett mål, vinst om Häcken inte förlorar. Förlust om MFF vinner med 2+ mål.

Matchen spelas på Malmö Stadion, så hemmaplan MFF.

Lagen möttes i Malmö redan i söndags, då i allsvenskan. MFF var snäppet bättre och vann till slut med 3-0. Mot bakgrund av den matchen och att skåningarna fått fart på spelet efter fiaskoförlusterna mot J Södra och Giffarna är det kanske konstigt att gå emot Malmö här. Lägg till att Kjartansson fick göra tre mål senast, och att Eikrem ser ruskigt formstark ut.

Å andra sidan tycker jag inte att resultatet i söndags nödvändigtvis var helt rättvisande. Matchen innehöll relativt få målchanser och Häcken, som släppte in ett mål på hörna på hela förra säsongen, släppte nu in två hörnmål. I andra halvlek gamblade Gerhardsson en del och då tilläts MFF kontra in trean. Bra utdelning för deras del.

Jag tycker också att Häcken såg betydligt bättre ut när Martin Ericsson kom in. Veteranen är fortfarande en klasspelare och jag räknar med att han får fler minuter här. Lägg till att Paulinho äntligen är med i truppen. Lär börja på bänken, men är extremt viktig för Häcken. Skadeläget i övrigt ser bättre ut än på länge:

Målvakter: Abrahamsson, Källqvist
Backar: Sudic, Mensah, Wahlström, Arkivuo, Sandberg, Binaku, J. Andersson
Mittfält: Vorthoren, Abubakari, Ericsson, Gustafson, Makondele, A. Andersson
Forwards: Savage, Paulinho, Owoeri, Jeremejeff, Mohammed

Malmö har Rodic och Bengtsson utanför truppen, vilket är ett tecken på vilken enorm bredd som finns i laget. Rosenberg tillgänglig igen och jag blir förvånad om han inte startar här. Frågan är hur hans intåg påverkar Kjartansson - som alltså fick målskyttet att lossna mot Häcken. Var okej även mot Blåvitt i omgången innan, då var Rosenberg inte heller med. Truppen:


Johan Wiland, Fredrik Andersson
Anton Tinnerholm, Carvalho, Kári Árnason, Yoshimar Yotún, Franz Brorsson, Pa Konate
Enock Kofi Adu, Magnus Wolff Eikrem, Anders Christiansen, Erdal Rakip, Tobias Sana, Oscar Lewicki
Markus Rosenberg, Vidar Örn Kjartansson, Guillermo Molins, Jo Inge Berget

Tror man startar såhär:

Wiland
Tinnerholm, Arnason, Brorson, Konate
Eikrem, Christiansen, Lewicki, Berget
Rosenberg, Kjartansson

Klart MFF ska vara favoriter här. Att vinna ger Europaspel och varje säsong MFF inte gör det är något av ett misslyckande. Så cupen har prioriterats redan från gruppspelet. Men i en final är såklart alla supermotiverade, så Häcken kommer såklart också gå över lik här. Innan söndagsmatchen var också Häcken ett riktigt bogeyteam för Malmö (0-3-6 inbördes).

Känslan är att MFF har allt att förlora här. Klubben behöver Europaspel, man spelar hemma och har en trupp som enligt spelarna själva är för bra för att enbart spela i allsvenskan. I en final kan allt hända och Häcken såg i en period av söndagens andra halvlek ut att verkligen kunna matcha MFF. En comebackande Paulinho på det...

Om inte MFF får med sig en ledning kan pressen bli en belastning. Lägg till att laget spelat cyniskt och exempelvis mot Djurgården hemma gick man inte direkt för att göra 2-0, i stället var det mest maskningar och rensningar. Visst, Häcken kommer säkerligen gambla vid eventuellt uddamålsunderläge och ytor kommer uppstå.

Men finaler är ofta speciella, ovissa och rätt ofta blir det jämnt till slut. Mot bakgrund av det känns det bäst att sitta på plus-hcp från start. Vid ett eventuellt oavgjort resultat en bit in i andra halvlek lär det knappast tas några överdrivna risker heller.

Polsater - 04 Maj, 2016, 22:54

Kommentarer

För att kommentera måste du vara inloggad.
Vill du vara med i gemenskapen? Logga in eller registrera dig gratis!

Registrera dig gratis!
Lindholm - 2016-05-04 23:07:00

Är inte blgm det bästa spelet i denna match?