Speltips

Speltips Helsingborg vs MFF

Sport: Fotboll Spelstopp: 2016-05-08 15:00 Spela här

Speltips Helsingborg vs MFF
Land: Sverige Liga: Liga
Odds: 1.75 Speltips: 2
2016-05-08 15:00 Helsingborg vs MFF 2 1.75 Polsater

Malmö att vinna derbyt mot Helsingborg.

2. Malmö FF 7 5 0 2 14:6 15
10. Helsingborg 7 3 1 3 11:16 10

MFF förlorade alltså torsdagens cupfinal mot BK Häcken på straffar. Undertecknad hade rekat +1 på Häcken, så för mig var det bra att matchen slutade 2-2. Men ska vi vara helt ärliga så hade Malmö förmodligen plockat hem cupguldet relativt lätt om matchen spelats klart 11 mot 11. Innan dess var di himmelsblå nämligen klart bättre och faktum är att man låg närmast segern i förlängningen också. Totalt sett en prestation som indikerar ett fortsatt starkt MFF. Efter en stökig inledning hade laget en fin trend med fyra raka segermatcher (visserligen en skrivbordsvinst mot IFK) utan insläppt kasse. Utmaningen här ligger såklart i att klara av att ladda om mentalt och fysiskt efter 120 minuters cupfotboll och en jävligt bitter förlust.

Men derby är derby och i sig en garanti för att man som spelare är där mentalt när domaren blåser igång. En utmaning är det här, men klarar MFF av att prestera på en nivå som är i linje med vad de visat upp senaste veckorna ska laget klara av att vinna. Får visserligen klara sig utan Markus Rosenberg (avstängd). Men har spelat bra utan honom i de senaste matcherna och förhoppningsvis fortsätter den isländske Örnen att göra mål. Truppen:

Johan Wiland, Fredrik Andersson
Pa Konate, Yoshimar Yotún, Anton Tinnerholm, Franz Brorsson, Kári Árnason, Rasmus Bengtsson
Tobias Sana, Jo Inge Berget, Enock Kofi Adu, Oscar Lewicki, Anders Christiansen, Vladimir Rodic, Erdal Rakip, Magnus Wolff Eikrem
Guillermo Molins, Vidar Örn Kjartansson

Kan tänka mig att det blir ett par förändringar i elvan för att få in lite fräscha ben. Skulle gissa på något sånt här:

Wiland,
Tinnerholm, Arnason, Bengtsson, Konate
Eikrem, Lewicki, Christiansen, Rakip
Berget, Kjartansson


Helsingborg var en krisklubb för en månad sen då man förlorade mot Bajen med 5-1. Ett tacksamt spelschema och några förbättrade prestationer senare så ser det bättre ut. Senast blev de dock brutalt överkörda borta mot IFK Norrköping. 3-0 i röven hade kunnat vara värre faktiskt. Jag tycker lagets försvarsspel lämnar en hel del att önska. Ser man till de senaste prestationerna före Pekingmatchen så släppte de till en hel del målchanser borta mot Kalmar FF, vilket de även gjorde mot AIK. Svag målvakt och ett skakigt mittförsvar. Isak/Strandberg hade stundtals lekstuga på Olympia, Kujovic/Nyman likaså i Norrköping. MFF har ett kvalitativ mittfält och anfall, jag tror att HIF kommer få ruskigt svårt att hålla tätt här. Släpper man in ett par mål, ja, då blir det svårt att vinna.

Visserligen bättre skadeläge än på länge i HIF, som har Mårtensson och Dahlberg med i truppen.

1. Matt Pyzdrowski (mv), Frederik Helstrup, Christoffer Andersson, Johan Mårtensson, Martin Christensen, Matthew Rusike, 10. Anton Wede, 11. Adam Eriksson, 13. Alexander Achinioti-Jönsson, 15. Linus Hallenius, 16. Mikael Dahlberg, 18. Jordan Larsson, 19. Darijan Bojanić, 20. Calle Wede, 24. Anton Kinnander, 26. Peter Larsson, 27. Lalawélé Atakora, 29. Jesper Björkman, 41. Tomer Chencinski (mv)

Tror dock elvan blir något åt det här hållet:

Tomer Chensinski –
Christoffer Andersson, Peter Larsson, Frederik Helstrup, Adam Eriksson –
Lalawélé Atakora, Darijan Bojanic, Anton Wede, Martin Christensen –
Jordan Larsson, Linus Hallenius.

Framåt kan HIF säkert störa MFF en del. Jordan Larsson, Hallenius och Bojanic kommer säkert kunna snickra ihop en del målchanser. Men jag tror att defensiven kommer stjälpa Helsingborg i den här matchen.

Visst. Derby är derby och allt det där. Och MFF hade 120 cupminuter i torsdags. Men Malmö är en klass bättre och har presterat bra senaste veckorna. Helsingborg har inte räckt till mot riktigt bra motstånd i år. Och, om det nu har en verklig betydelse i den här matchen går att diskutera men, MFF har en riktigt bra derbystatistik de senaste åren.

1-2?

Polsater - 07 Maj, 2016, 23:42

Kommentarer

För att kommentera måste du vara inloggad.
Vill du vara med i gemenskapen? Logga in eller registrera dig gratis!

Registrera dig gratis!