Sverige -2.5 satt gott igår, analysen var mitt i prick då Kazakstan var helt slutkört redan tidigt i andra perioden. Sverige släppte sedan på gasen vilket bjöd in Kazakerna i matchen igen, onödigt men fullt förståeligt. Imorgon tycker jag vi har hittat ett fint värde mot grannlandet:

Tjeckien -1.5 (vs Norge) @ 1.70 hos bet365

Tjeckien har börjat det här VMet strålande. 3-0 segern mot Ryssland tog mig lite på sängen, visst att dem kan vinna men att nolla Ryssarna på deras hemmaplan är starkt. Insatsen mot Lettland var lite sisådär. Dem övertygade från och till men lyckades hamna i underläge med 2:30 minuter kvar av matchen, trots en tidig 2-0 ledning. Kvitteringen satt dock i 19e minuten och man vann sedan på straffar. En bra läxa att lära sig inför liknande matcher som den här. Sen vann man inte helt överaskande mot Sverige. Tjeckien är enligt mig ett snäppet vassare lag än Sverige med fler spelare som vet sin roll i laget, vilket blev rätt tydligt i den här matchen.

Norge då. Dem fick en riktig plump i protokollet mot Danmark i första matchen där man inte lyckades få in ett enda mål på Dahm i Danmarks kasse. Vinster mot Schweiz (en gnutta orättvist men ändå starkt) och Kazakstan (som inte orkade) har dock räddat upp läget en aning, men man har fortfarande kvar dem 3 tuffaste matcherna i den här gruppen.

Den största anledningen till att jag rekar det här spelet är för att jag tror att Norge passar Tjeckien riktigt bra, och tvärtom. Norge är ett spelande lag som vill/måste outscora motståndet, alltså göra 3+ mål för att vinna matcher. Tjeckien trivs å andra sidan bra med att vända spelet snabbt och verkligen straffa motståndarnas turnovers. Jag tror Norge inte är ett tillräckligt spelskickligt lag för att kunna ha någon nytta av Zucarello och Olimb-bröderna mot just Tjeckien som är så bra på att lura upp motståndarna i banan för att sedan slå en lång och öppnande passning.

Tjeckien har redan klarat av det svåraste motståndet och lär inte vilja slarva bort en förstaplats i gruppen, så man slipper Kanada, Finland och troligtvis USA i kvarten. Det är även ett orutinerat (i landslagssammanhang) och hungrigt lag tillsammans med tex Plekanec som är en utmärkt ledare på isen, vilket gör att jag tror att underskattningsfaktorn blir väldigt liten.

Jag är rätt övertygad om att man vinner den här matchen med minst 2 puckar, matchen borde även bli målrik men det beror helt på hur många mål Norge mäktar med, vilket jag inte vågar tippa på. Därför känns -1.5 som det tryggaste valet.