San Jose Sharks - Nashville Predators

Goalies: Jones (probable) vs Rinne (probable)

Game 7 mellan Sharks och Preds i natt och matchserien har blivit lika jämn som jag föreställd mig. Ska Sharks hemmaisfördel bli avgörande?

San Jose Sharks har tidigare år haft stora problem att ta sig lång i SC-slutspelen trots att man i grundserien ofta spelat väldigt bra hockey. Man har en rutinerade stomme i laget blandat med unga skickliga spelare och frågan är om man någonsin kommer få ihop spelet och gå långt? Många tror att säsongen är i år och man har möjligheten i natt på hemmais att ta sig till Conference Final.

Matchserien kvitterade senast till 3-3 efter att Nashville tagit Game 6 hemma i Bridgestone med 4-3 efter OT. Sharks skaffade sig en tidig 2-0 ledning i matchen och man hade även 3-2 i matchen innan Colin Wilson kvitterade i mitten av tredje perioden och tog matchen till OT. Där avgjorde svensken Viktor Arivdsson efter 2.03.

I denna matchserie har verkligen hemmais varit nyckelfaktorn för lagen som vunnit sina samtliga 3 matcher på hemmais. Dessutom har 4/6 matcher gått en bra bit över 5.0 mål vilket på ett sätt är lite förvånande då det på papperet är två väldigt skickliga målvakter i båda lagen. Sharks har fixar Ö2.5 mål i 5/6 matcher denna serie så offensiven fin där för Sharks och det är även något som jag tror kommer fortsätta leverera i natt.

Jag ser Sharks som aningen bättre än Preds och får man ordning på försvarsspelet bör hemmaisen väga över och ta Sharks till Conferencefinal. Då man visat upp fin offensiv på hemmais går jag på den vägen och nattens spel blir alltså

San Jose Sharks Ö2.5 mål (inkl OT) @ 1.714 med 3/7 units hos Pinnacle Sports

För fler spel

Twitter: @bethockeystick

Lycka till!

This is the stats tab
This is the post tip