Speltips

Speltips MFF vs Gefle

Sport: Fotboll Spelstopp: 2016-05-14 16:00 Spela här

Speltips MFF vs Gefle
Land: Sverige Liga: Allsvenskan
Odds: 1.68 Speltips: Gefle +2.25
2016-05-14 16:00 MFF vs Gefle Gefle +2.25 1.68 Polsater

Gefle asian +2.25 borta mot MFF känns bra. Spelet innebär vinst om Gefle tar poäng/förlorar med enbart ett mål. Halvvinst om MFF vinner med två mål, förlust om det blir hemmaseger med 3+ mål.

Toppen mot botten:

2. Malmö FF 8 5 0 3 15:8 15
15. Gefle 8 1 2 5 7:19 5

Men det är lite frånvarokris hos MFF:
Rosenberg, Bengtsson och Lewicki är avstängda. Det är tre spelare från centrallinjen det. Jo-Inge Berget är skadad och Rodic är tveksam. Blir rejäla ommöbleringar i startelvan, förmodligen får Adu chansen för första gången i år.

Trolig elva:

Johan Wiland -
Anton Tinnerholm, Kári Árnason, Franz Brorsson, Pa Konate -
Tobias Sana, Enock Kofi Adu, Anders Christiansen, Magnus Wolff Eikrem -
Vidar Örn Kjartansson, Guillermo Molins.

MFF brukar ha en rätt offensivt balanserad bänk. Idag blir det den här bänken (förutsatt att det blir elvan ovan):

Fredrik Andersson, Yoshimar Yotún, Felipe Carvalho, Piotr Johansson, Vladimir Rodic, Erdal Rakip, Erik Andersson och Isak Redzic.

Inte mycket att byta in offensivt alltså. Så istället för att trycka in offensiva pjäser som jagar mål/poäng tvingas MFF byta in mer defensivt lagda spelare.

Ska dessutom resa upp till Stockholm för en klurig bortamatch mot Bajen i veckan, så nog kan det bli lite tankning här.

Gefle då?

Bedrövlig start på den här säsongen. Har verkligheten hunnit ikapp klubben som många tippat som nedflyttningskandidat varje säsong sedan de gick upp. Kanske. Men senaste matchen, borta mot Elfsborg, var ett stort steg framåt. En svår bortamatch på många sätt, men Elfsborg skapade inte mängder av chanser och med lite flyt hade Gefle petat in en kvittering och eventuellt fått med sig en pinne. Inför den matchen fick man tillbaka ett par spelare och det märktes. Kändes som ett förbättrat lag jämfört med det skämtlag som tappade in 12 mål mot BK Häcken och Blåvitt innan.

Saknar nu keepern Andreas Andersson, men inget stort avbräck enligt mig, hugget som stucket mellan honom och Hedvall. Annars blir det förmodligen samma elva som senast:

Hedvall
Florén - Rauschenberg - Lans - Portin
Skrabb - Bååth - Nilsson - Bertilsson
Dioh Williams – Johan Oremo


Malmö har en enorm potential i sin trupp, och startelvan de ställer upp är riktigt vass, trots avbräcken. Får de in en tidig boll kan det rinna på. Men faktum är att laget agerat ojämnt hittills. Åkte på två tunga bakslag förra veckan med cupfinaltorsken och derbyförlusten mot HIF, så självförtroendet är nog inte på topp. Tre poäng det absolut viktigaste här.

Har en fördel i att matchen spelas på gräs, ett underlag Gefle normalt sett är bedrövliga på. Jag räknar dock med att förbättrat Gefle kommer sälja sig riktigt dyrt. Det här är ett rätt tufft hcp att täcka, det är inte SÅ många allsvenska matcher som vinns med minst tre mål. För MFF:s del snackar vi 3 av senaste 21 matcherna

Inte osannolikt att ett par offensiva gubbar byts ut vid eventuell MFF-ledning heller, för att spara krafter inför Bajenmatchen.

Malmö vinner nog det här till slut, men tror Gefle kan streta emot hyfsat, ungefär som man gjorde mot Elfsborg.

Polsater - 13 Maj, 2016, 21:45

Kommentarer

För att kommentera måste du vara inloggad.
Vill du vara med i gemenskapen? Logga in eller registrera dig gratis!

Registrera dig gratis!
Tompa10 - 2016-05-13 23:57:21

Stryk nedan från mig, fel info

Tompa10 - 2016-05-13 23:50:22

Målvakten Hedvall är out, förmodligen gör Hugasson comeback. Dock en bit över 40 år.

Aston - 2016-05-13 23:47:27

Tror också Gefle gör det bra här mot ett MFF med massa avbräck.