Speltips OK Linné - Malung OK Skogsmårdarna

Sport: Annat
Spelstopp: 2016-05-14 20:30
Land: Sverige
Liga: 10 MILA
Odds: 1.67
Speltips: Malung OK Skogsmårdarna
Äntligen är det dags för årets 10 MILA och arrangemanget kommer att bli en folkfest utan dess like. Bra TV sändning och TC kommer att vara på lugnet i Falun, starten ryktas gå rakt uppför Hellners klassiska mördarbacke och banorna kommer att vara mer individuella i början för att splittra startfältet. Tre tuffa sträckor innan den klassiska hängsträckan "Långa Natten" som förra året bjöd på en rekordstor tätklungan på över 100 lag, i år tror jag mer på att vi får en klunga på högst 15 lag i tät, och där gäller det definitivt att vara med. Detta kan nästan bli ett avgörande läge i tävlingen för hamnar man i en andraklunga eller till och med i en tredjeklunga där ingen är sugen på att dra ledet så kan det falla bort många minuter.

Ett lag som har skaffat många nyförvärv och kommer att vara med långt in i tävlingen är Malung, dom kan det här med stafetter och har en hel del vassa namn. Problemet med de senaste åren har varit att dom saknar utfyllnaden som krävs för att komma topp 7. I år har dom spännande nya namn och alla nyförvärv får till och med inte ens plats i truppen på 10 man. Får man en bra start så ska man nog kunna få ut Vladimir Tregubov i en bra klunga på långa natten och av erfarenhet från förra helgens mass-start i Swedish League finalen så tror jag att han kommer att orka hänga på de allra snabbaste löparna lite defensivt och osynligt längre bak i klungan.

OK Linné är ju ett topplag dom med, syns mycket på stafetterna på försäsongen och dom har ju sina grymma landslagslöpare. Men försäsongens stafetter är inte att jämföra med en 10 mila stafett, här krävs 10 riktigt bra löpare för att knipa en topp plats och här tror jag tyvärr det brister för Linné från Uppsala. Man har riktigt rutinerade löpare och man har som sagt riktigt bra avslut men min känsla är att Malung har bättre löpare som bara ska ut och göra jobbet på "mellan-sträckorna" där det är tänkt att man bara ska hänga med i draget.

Linné har Ridefelt på sista och William Lind löper samma sträcka för Malung. Båda två är med i landslaget och kanske att Ridefelt har visat framfötterna något extra på sistone men har William fem minuter till godo på den avslutande 16km sträckan så ska detta hålla. Kanske att landslagslöparen Rasmus Andersson skulle kunnat fått mig på andra Linné-tankar men tyvärr kommer han inte till start och blir ett för tungt avbräck för klubben.

1.67 fick vi vid odds-släppet, 1.50 får ses som ett bra odds på Malung och spelas.

Andra roliga H2H spel som jag tror på är:
Lidingö vs IFK Göteborg - Lidingö kniper nog denna, dom är ett bättre lag på pappret och om Göteborg skall kunna upprepa förra årets fina genomförande så ska mycket till. 1.80 på Lidingö är för bra för att inte rygga.

Kalevan Rasti vs KOOVEE - kalevan tror jag tar denna, koovee har sina nyinköpta världslöpare men är detta verkligen ett lagbygge med känsla för stafetter? Skulle kunna vinna men kan även ha lite för mycket individuellt fokus i laget, kanske att Jukola passar det heta laget bättre. Kan inte låta bli här, jag lägger Kalevan till 1.78.

Lycka till och kommentera gärna :) / REken

Får vi med oss Aston på denna?
Spela på OK Linné - Malung OK Skogsmårdarna hos Svenska Spel
Spela nu
REken - 14 Maj 2016 - 08:42
Kommentarer
För att kommentera måste du vara inloggad.
Aston - 2016-05-14 13:00

Hur kan man låta bli att rygga ett spel på ett gäng skogsmårdar. Så länge dom inte går under jorden så litar jag på dem, inget höjdarodds dock men det kanske speglar lagen bra.

Betsafe Bonus

100% bonus upp till 1500

Unik startbonus för Rekatochklarts läsare! 100% upp till 1500 kronor!

Nästa speltips: