St Louis blues - San Jose Sharks

Goalies: Elliott (probable) vs Jones (probable)

Game 2 i Western Conference i natt när San Jose Sharks strävas efter att skaffa sig ett bra utgångsläge när serien sedan vänder till San Jose.

St Louis Blues tog hem Game 1 efter en jämn tillställning i första mötet av Western Conference Finalen. Både Blues och Sharks tog sig vidare efter Game 7 i andra omgången och vi fick en lika jämn och spännande Game 1 som vi kan förvänta oss i denna matchserien.

Sharks vann skotten med 32-23 men förlorade alltså med 2-1 i matchen. Blues som tog ledningen i matchen genom David Backes i PP under första perioden fick se Thomas Hertl kvittera i slutet av andra perioden. J.Lehtera gjorde sedan avgörande 2-1 målet efter ca halva tredje perioden. Sharks gjorde en stark push i slutet av matchen och var ett stolpskott från att kvittera matchen och ta den till OT, men Blues hade marginalerna på sin sida och tog alltså Game 1.

I natt har vi troligtvis en stor skillnadi Blues då lagets klart bästa spelare i V.Tarasenko troligtvis missar matchen. Detta eftersom han är på sjukhuset med sin flickvän som väntar hans barn. Detta gör de till största sannolikhet att han missar nattens match och han saknades även väntat från dagens träning.

Även om nu Tarasenko kommer till spel bör hans fokus vara förvirrat och oavsett att de är Conference Final bör de vara svårt att fokusera 100% när han upplevt en såpass stor händelse som hans första barn precis anlänt till världen.

Blues bör därmed tappa ett stort offensivt hot och det gör att Sharks vinstchanser ökar såklart i en redan jämn matchup. Vi får i dagens läge va 1.70 på att Sharks fixar minst OT i matchen och sett till senaste matchens matchbild så tror jag vi har goda chanser på det i natt.

Krysset känns nära till hands, men jag testar dubbelchansen istället på Sharks.