Speltips

Speltips Sarpsborg - Odd

Sport: Fotboll Spelstopp: 2016-05-20 19:00 Spela här

Speltips Sarpsborg - Odd
Land: Norge Liga: Tippeligaen
Odds: 3.30 Speltips: Sarpsborg
2016-05-20 19:00 Sarpsborg - Odd Sarpsborg 3.30 Erik.Braaten

Att Odd är favoriter ikväll kan man ju i och för sig förstå. Men att skillnaden skulle vara så stor med kvällens förutsättningar känns märkligt - den köper jag inte alls.

Ni som har följt mina spel ett tag nu vet att jag är ute efter skrällarna, att jag gärna testar oddsen på underdogs om möjligheten till en skräll finns där. Det tycker jag att den gör ikväll. Låt mig förklara varför.

Sarpsborg har plockat åtta av 15 poäng hemma så långt denna säsongen. Den enda förlusten, 0-1, kom mot Haugesund. Efter det har man en 1-0 seger mot svaga Aalesund och starka 4-0 mot självaste Molde. Vad indikerar detta?
Jo, med 2-2-1 och endast två insläppta mål indikerar ett relativt stabilt hemmalag. Att man klarar nolla ett annars så offensivt starkt Molde och samtidigt göra fyra kassar själv säger en del om potentialen i detta lag.
Har haft lite trubbel med målproduktionen de senaste veckorna vilket också kan betyda att det är dags att näta igen.

Odd då? Jo då, laget uppträder stabilt och tar sina poäng och parkerar på en andraplats bakom suveräna Rosenborg.

Vad talar för att Odd förlorar ikväll?

Laget saknar TRE nyckelspelare ikväll och där ibland hittar vi Semb Berge som är på delad förstaplats i den interna skytteligan, samt Rafik Zeknini och Jone Samuelsen. Tre spelare som annars är stöpta i denna startelvan. Lägg därtill att Odd inte är den klubben som har den bredaste truppen i Tippeligan. Avbräcken försvagar laget avsevärt.

Sarpsborg får inte ett bättre läge en detta. Att slå en guldkandidat inför ögonen på hemmafansen bör betyda att laget klarar tänd till efter 4-0 förlusten sist. Skall sägas är att Sarpsborg gjorde en väldigt stark insats de första 45 mot Strömsgodset för att sedan tappa allt i sista 45.
Här har man i alla fall guldläge att slå tillbaka och jag synar segern @3,30.

Lycka till vid rygg!
EDITERAD 2016-05-20 09.54:13

EDITERAD 2016-05-20 10.02:11

Erik.Braaten - 20 Maj, 2016, 10:02

Kommentarer

För att kommentera måste du vara inloggad.
Vill du vara med i gemenskapen? Logga in eller registrera dig gratis!

Registrera dig gratis!