Speltips

Speltips MFF vs Falkenberg

Sport: Fotboll Spelstopp: 2016-05-23 19:00 Spela här

Speltips MFF vs Falkenberg
Land: Sverige Liga: Allsvenskan
Odds: 1.68 Speltips: MFF -1.75
2016-05-23 19:00 MFF vs Falkenberg MFF -1.75 1.68 Polsater

Malmö FF -1.75 hemma mot Falkenberg på måndagen. Spelet innebär halvvinst om MFF vinner med två mål, helvinst om det blir seger med tre mål eller fler. Förlust om Falken tar poäng/förlorar med uddamålet.

Toppen mot botten i Malmö:

3. Malmö FF 10 7 0 3 21:10 21
16. Falkenberg 10 1 1 8 10:25 4

Falken åkte på en tung förlust hemma mot AIK i fredags. Krigade verkligen på i 90 plus tillägg och det levde ända in på slutet. Jobbigt att inte få med sig något därifrån. En tunn trupp ska nu försöka ladda om efter enbart två vilodagar.

Lägg till att man fick anfallaren Krizanovic (7/1) skadad senast. Sedan tidigare är som bekant Gustaf Nilsson borta. På plussidan kan konstateras att Araba är tillbaka. Truppen:

Otto Martler, Alexander Lundin, Rasmus Sjöstedt, Erik Zetterberg, David Svensson, Tobias Karlsson, Alexander Jakobsen, Johannes Vall, Christoffer Carlsson, Per Karlsson, Stefan Rodevåg, Jesper Karlsson, Hakeem Araba, Amin Nazari, Akseli Pelvas, Thomas Juel-Nielsen, Enock Kwakwa, Tibor Joza, Kamal Mustafa

MFF har ett värre skadeläge än Falken här. Fem tänkbara startspelare missar matchen: Molins, Yotun, Lewicki, Berget och Bengtsson. Men enligt mig finns det bra täckning på samtliga positioner. Att Lewicki missar behöver inte vara av ondo, kan vara bra med en bättre passningsspelare centralt i en match där man kommer ha boll i 65-70% av tiden.

Johan Wiland, Fredrik Andersson
Franz Brorsson, Kári Árnason, Carvalho, Pa Konate, Anderas Vindheim, Anton Tinnerholm,
Piotr Johansson, Vladimir Rodic, Mattias Svanberg, Tobias Sana, Anders Christiansen, Magnus Wolff Eikrem, Enock Kofi Adu, Erdal Rakip
Vidar Örn Kjartanson, Markus Rosenberg

Tänkbart lag:

Wiland,
Tinnerholm, Brorsson, Arnason, Konate
Sana, Christiansen, Adu, Eikrem
Kjartansson, Rosenberg

Kryss mellan ÖSK och Norrköping igår, så drömläge för MFF att ta en planenlig trea, vilket innebär serieledning. Efter en vårsäsong som inleddes småstökigt och som följdes av ett missat cupguld på hemmaplan vore det såklart väldigt skönt för MFF att gå in i uppehållet som serieledare.

Och det är ju en passande motståndare man får här. Falkenberg kämpar på i varje match, men räcker inte riktigt till. Försvarsspelet är många gånger för dåligt och framåt finns inte riktigt kvalitén heller. Spelade som sagt så sent som i fredags, vilket gjort tiden för att ladda inför den här matchen väldigt begränsad. Möter dessutom Kalmar på söndag i en superviktig hemmamatch, den är betydligt viktigare än måndagens match.

Malmö känns bättre och bättre. Bortsett från derbyförlusten mot HIF har man sex segrar på de senaste sju i allsvenskan. Visst har man ett par avbräck, men truppen är bred ändå. Det här ska man bara klara av att vinna.

Sista hemmamatchen på ett bra tag, kommer vara bra förutsättningar och rätt välfyllda läktare. Om det inte blir en relativt tydlig hemmaseger skulle jag bli väldigt förvånad.

Polsater - 22 Maj, 2016, 22:01

Kommentarer

För att kommentera måste du vara inloggad.
Vill du vara med i gemenskapen? Logga in eller registrera dig gratis!

Registrera dig gratis!