Speltips

Speltips Mathieu - Ram

Sport: Tennis Spelstopp: 2016-06-06 11:00 Spela här

Speltips Mathieu - Ram
Land: Holland Liga: ATP Den Bosch
Odds: 1,72 Speltips: Ram
2016-06-06 11:00 Mathieu - Ram Ram 1,72 Poldan

Äntligen gräs!

I den här matchen ska Rajeev Ram vara större favorit än vad oddsen visar. Han är en riktigt vass grässspelare som spelar mycket aggressivt och har ju en bra volley, det ser man inte minst när han spelar dubbel.

Egentligen har Ram en lite för svag serve för att spela serve- och volley, men på gräs blir den tillräckligt effektiv för att det ska bära frukt.

Amerikanen förlorade en mycket tight gräsmatch mot Dustin Brown i Manchester, tror det slutade 7-6,7-6 till tysken, men man ska veta att Ram var minst lika bra och då är Brown knappast någon duvunge på gräs.

Mathieu är väldigt allround som tennisspelare, men gjorde en grussäsong som inte motsvarade förväntningarna och till skillnad från Ram gör fransmannen gräsdebut här i Den Bosch och det begriper nog alla som kan något om tennis, att det inte är särskilt enkelt att gå direkt från grus till gräs – särskilt när man inte är något utpräglad grässpelare.

Så, vi vet ungefär var Rajeev Ram står rent spelstyrkemässigt, men det vet vi inte om Mathieu. Även om fransmannen spelar på sin högstanivå ska Ram ha en bra chans, men chansen finns också att P-H är iskall så här första matchen utanför Frankrike på 5 veckor och på ett nytt underlag.

Förra året lyckades inte Mathieu kvala in till varken Den Bosch eller Wimbledon och åkte i första omgången i Queens. Medan Ram tog sig till semifinal i Manchester (challenger) och vann ATP Newport....ja, ni förstår nog att Ram är den bättre grässpelaren.

Poldan - 05 Juni, 2016, 14:44

Kommentarer

För att kommentera måste du vara inloggad.
Vill du vara med i gemenskapen? Logga in eller registrera dig gratis!

Registrera dig gratis!
DENNISS - 2016-06-05 11:53:44

ram är j u en mycket bra spelare på gräs bör ha bra chans