Speltips

Speltips Wales - Slovakien

Sport: Fotboll Spelstopp: 2016-06-11 18:00 Spela här

Speltips Wales - Slovakien
Land: Frankrike Liga: EM
Odds: 1,975 Speltips: 2 (asian hcp 0,0)
2016-06-11 18:00 Wales - Slovakien 2 (asian hcp 0,0) 1,975 Aston

Premiär för båda lagen i stora sammanhang.

Wales tog sig till mästerskapet genom att bli grupptvåa bakom Belgien i Grupp B. Höll nollan sju gånger och det är så klart jättebra, dock blev offensiven lidande och man lyckades bara peta in 11 bollar på 10 matcher trots att slagpåsen Andorra fanns i gruppen. Är ett av lagen som lever mycket på att en gubbe ska göra "allt" framåt. Men till skillnad från tex Polen (med Lewandowski), Portugal (med Ronaldo) och Sverige (med
Zlatan) så finns det ingen bakom Wales megastjärna Gareth Bale.
Den gode Bale stod för sju av kvalmålen och utan honom hade det med all sannolikhet inte blivit något EM. Tycker att det borde ha varit större chans att ta sig till EM när Ryan Giggs härjade (dock fick väldigt många färre lag vara med i EM då...).
Då hade man i alla fall Ian Rush, Dean Saunders och Mark Hughes som kunde avlasta. Nog med historielektionen, vad jag vill få fram är att förutom Bale så är övriga laget inte mycket att hänga i jul(i)granen. De flesta håller till i engelska lag som tex Crystal Palace, Reading och Fulham. Om de har bättre klubbtillhörighet så är de knappast ordinarie. Nyckelspelare som Joe Ledley, David Cotterill och Aaron Ramsey kommer från skadefyllda säsonger och har inte toppform. På tal om form så är lagets form allt annat än bra. I genrepet blev det smärtsamma 0-3 mot Sverige. Innan dess 2-3 mot Holland, 1-1 mot Nordirland och 0-1 mot Ukraina.

Slovakien gick även de till EM genom att bli grupptvåa. Hade bara Spanien framför sig i Grupp C. Makedonien och Luxemburg är inga storlag men i alla fall klasser bättre än Andorra. Övriga lag i gruppen var luriga Vitryssland och alltid starka Ukraina. Så att bli tvåa i den gruppen är bra gjort. Har Marek Hamsik som störste stjärnan men skulle inte vara katastrof om han gick sönder. Finns fler bra spelare i laget som kan både göra mål & assist. Ondrej Duda (Slovakiens Emil Forsberg?), rutinerade Stanislav Sestak och inte minst en personlig favorit i Robert Mak. Slovakien tog sig inte till detta mästerskap genom fegspel utan var lika bra borta som hemma. Ska dock tilläggas att defensiven även den var bra.
Duktiga försvarare som Jan Durica, Peter Pekarik och kapten Martin Skrtel framför rutinerade keepern Matus Kozacik. Laget har även sett vassa ut i träningsmatcherna. Vinster mot Georgien och Tyskland. Kryssat mot Lettland, Irland och mot Nordirland i genrepet blev det 0-0. Ägde den matchen och borde satt ett par bollar. Kanske även skulle ha haft straff när Vladimir Weiss, Slovakiens "Chippen" Wilhelmsson, gick omkull. Tror inte att coach Jan Kozak är allt för oroad inför detta mästerskap och premiärmatchen, trots att det inte blev vinst mot Nordirland.

Om bara Skrtel håller Bale borta från målet så ska Slovakien ta hem detta !

Tror på vinst för Slovakien i detta möte, men premiär är alltid premiär och säkrar upp med att få pengarna tillbaka vid kryss.

Lycka till vid rygg

Aston - 07 Juni, 2016, 20:20

Kommentarer

För att kommentera måste du vara inloggad.
Vill du vara med i gemenskapen? Logga in eller registrera dig gratis!

Registrera dig gratis!