Jag är helt övertygad om att över 12,5 games i första set mellan Isner och Del Potro till 1,77 är tvärvärde. Isner har spelat 101 set på gräs sedan 2011 och 50 av dessa har blivit tiebreak. Men bryter man ut motståndarna till servespecialister får man fram att 12 av 16 set gått till tiebreak.

4 av 5 Cilic
6 av 7 Lopez
2 av 2 Karlovic
1 av 2 Anderson

Med tanke på att Del Potro numer är ganska begränsad på sin backhandsidan, får man se honom mer som en servespelare. Oavsett så har han en minst lika tung serve som ovannämnda spelare.

I argentinarens gräsdebut för säsongen höll han sig obreakad i sina tre första matcher: Dimitrov, Millman och Gilles Simon... hyfsat imponerande och det gör att jag tror att Isner inte bryter Del Potro mer än 1 gång per 50:e servegem.

Man vet ju inte fullt ut var Isner står, men efter en klart godkänd turnering i Roland Garros så får vi väl ändå förutsätta att han fortfarande kan serva.

Bara 4 tiebreak över 12 set mellan dem. Å andra sidan har de bara mötts på ganska långsamma hardcourtbanor. ATP Queens blir något helt annat.

Tycker faktiskt att tiebreak i första set till 1,77 är klart spelbart.

This is the stats tab
This is the post tip