Speltips

Speltips Tyskland vs Polen

Sport: Fotboll Spelstopp: 2016-06-16 21:00 Spela här

Speltips Tyskland vs Polen
Land: Frankrike Liga: EM
Odds: 1.76 Speltips: Polen +1.25
2016-06-16 21:00 Tyskland vs Polen Polen +1.25 1.76 Polsater

Polen +1.25 mot Tyskland. Spelet innebär halvvinst om det blir uddamålsförlust för Polen, hel vinst om de tar poäng. Förlust om Tyskland vinner med 2+ mål.

Andra matchen i grupp C. Båda lagen kommer från segrar i premiären.

Tyskland 1 1 0 0 2-0 3
Polen 1 1 0 0 1-0 3
Nordirland 1 0 0 1 0-1 0
Ukraina 1 0 0 1 0-2 0


Polen har fått Wojicech Sczcezny skadad, Fabianski kliver in där. Knappast ett särskilt tungt avbräck, går mer eller mindre på ett ut kvalitetsmässigt tycker jag. Aldrig positivt att tvingas byta keeper, men borde inte ha så stor påverkan.

Tänkbart lag:

Fabiański;
Piszczek, Glik, Pazdan, Jędrzejczyk;
Błaszczykowski, Krychowiak, Mączyński, Kapustka;
Milik,
Lewandowski.

Tyskland har fortfarande frågetecken på Hummels. Oklart om han kastas in här då han dragits med skador. Var uppenbarligen inte fit nog för ett par dagar sedan, så mitt tips är att han inte lirar, även om det aldrig går att vara helt säker. Huruvida han kan spela eller ej har rätt stor betydelse, då det tyska försvaret var väldigt skakigt i öppningen mot Ukraina, som jag håller som ett något snäpp sämre än Polen.

Tänkbart lag:

Neuer;
Höwedes, Hummels/Mustafi, Boateng, Hector;
Kroos, Khedira;
Müller, Özil, Draxler;
Götze.

Tyskland var såklart en klass bättre än Ukraina i öppningen, men nog hade de en del tur där? Ukraina borde VERKLIGEN gjort mål i den matchen, det hade påverkat matchbilden naturligtvis. Nu fick Tyskland 1-0 på en fast situation och 2-0 på tilläggstid. Där emellan var det match. Har varit inne på det tidigare, tyskarna har en del att jobba med i sin generationsväxling. Med deras mått mätt är de inte riktigt den där maskningen man är van vid. Och, som sagt, försvarsspelet mo Ukraina lämnade en del att önska. Det i sin tur kan ses som en förlängning av ett skakigt kval, där Tyskland förlorade och tappade en del poäng (bland annat vann Polen med 2-0 mot Tyskland på hemmaplan). Polen gav tyskarna en bra match även i Tyskland också (3-1 till tyskarna efter ett sent avgörande mål).

Polen är välorganiserade och har en del vassa kontringsspelare. Släpper till få målchanser och bjuder på väldigt lite. Även om Müller gör en del mål och det finns en del andra mittfältare som nätar med jämna mellanrum tycker jag ändå Tyskland saknar den yttersta världsklasspetsen framåt. Lär ha betydligt mer boll än Polen, men finns spetsen att förvandla övertag till mål?

Dessutom behöver Tyskland inte riskera något här. Kryss räcker långt för deras del då de har Nordirland i sista matchen. Vid ett eventuellt oavgjort resultat vore det dumt att riskera att blotta sig för ett polskt ledningsmål.

Tror det här blir tajt och jämnt. Blir inte förvånad om Polen kan sno med sig poäng här, oddset på Tyskland är i skrivande stund för lågt för min del.

Polsater - 15 Juni, 2016, 21:50

Kommentarer

För att kommentera måste du vara inloggad.
Vill du vara med i gemenskapen? Logga in eller registrera dig gratis!

Registrera dig gratis!