Belgien vann till 1,90 i går. Trist, men man hade det ju på känn så svårt att spela något annat...
Nåväl. Division 1 Norra i kväll där hårdsatsande Västerås SK ställs emot hemmastarka BK Forward. Tycker ändå det finns värde på bortaseger - med en försäkring.

DIV 1 NORRA
5. Västerås SK FK 10 4 3 3 20-12 8 15
9. BK Forward 10 4 1 5 12-13 -1 13

Forward hemma
5 3 0 2 8-6 2 9

Formen
V, F, V, F, V

Senaste match
Sleipner - Forward 1-3

VSK borta
6 2 2 2 10-8 2 8

Formen
O, O, V, F, V

Senaste match
Piteå - Västerås SK 1-1

Klassiska Västerås SK vill verkligen tillbaka till den riktiga elitfotbollen igen. Men med tanke på hur usel ekonomin har varit i många år har det bara varit en dröm. Förra året höll laget till och med att åka ur division 1, men klarade sig efter att fansen swishat (!) ihop pengar till starka nyförvärv till höstsäsongen. Där gick man som tåget och inför 2016 var förhoppningarna goda på en topplacering. Blandat och gett lite, men tror fortfarande chansen finns på kvalplatsen - dit är det fyra poäng inför kvällens match. Åt BP tror jag inte VSK kommer kunna göra något, Brommalaget känns för starka, men kval känns klart rimligt. Då kan det verkligen vara på sin plats med tre poäng på Trängens IP i Örebro. Där är hemmalaget BK Forward starka och det känns som plantskolan alltid får ihop ett bra division 1-lag till slut, även om man genom åren tappat många spelare till högre divisioner. Hur som helst kommer VSK från två raka 1-1-matcher mot Vasalund (hemma) och Piteå borta. Kommer vara ett hungrigt gäng som kliver ut i kväll. För Forwards del kom en skön tillbakastuds efter 0-2 hemma mot Brage, när laget åkte och vann med 3-1 borta mot jumbon Sleipner. Norrköpingslaget känns dock inte som någon värdemätare i årets serie. Två bra division 1-lag som ställs emot varandra, men jag ger ändå gästerna fördelen här.

VSK:s preliminära elva (VLT.se)

Målvakt:
Daniel Svensson

Backlinje:
Simon Johansson Robin Blommé Oliver Ekroth Dennis Persson

Mittfält:
Boris Ljevar Linus Sjöberg Eduard Zuta

Anfallare:
Allan Kosik Karwan Safari Filip Tronàªt

Avbytare:
Andreas Olsson (mv) Asmir Suljicic Jakob Andersson Jakob Eneroth Peyman Alkoyun Dylan Kosik

Jonas Hellgren, Mikael Gustafsson, Koyar Salimi och Jonathan samt Joakim Häll saknas sedan tidigare.
Mittbacken Asmir Suljicic testas sent.

SPELTIPS
Tillsammans med Brommapojkarna tycker jag att VSK:s högstanivå är seriens högsta. När de når upp till den vet man aldrig, men när det väl händer vinner de mot de flesta lag i den här serien. Spelvärde på VSK 0 asian (pengarna tillbaka vid oavgjort) till 2,05 i min bok (3/5 units).

Vad tror ni?

@lellesandahl på twitter

This is the stats tab
This is the post tip