Krysset i första åttondelsfinalen till 2.90 är intressant.

Även en liten slant på 0-0 kan vara intressant.

Polen med matchraden 2-1-0 och 2-0 i målskillnad. Schweiz med 1-2-0 och 2-1 i målskillnad. Mot bakgrund av hur det här mästerskapet sett ut i allmänhet och hur de här lagen sett ut i synnerhet känns det på förhand som en väldigt tajt matchup. Känns som garanti för få mål och det är svårt att sia om en vinnare. För mig känns det väldigt jämnt.

Förhandssnacket har handlat en hel del om att minimera misstagen och sätta defensiven. Även om Lewandowski inte gjort mål i mästerskapet än finns såklart en stor respekt för honom hos Schweiz. Lär absolut inte vilja bjuda på situationer där Lewa kan komma till avslut. Förr eller senare smäller det ju, så är det bara.

Polen å sin sida spelar en kompakt fotboll där alla jobbar stenhårt för varandra. Ständigt många spelare på rätt sida boll i försvarsläge.

Ser framför mig en match med en hel del ställningskrig och riskminimering. Blir inte förvånad om första halvlek seglar förbi med få eller knappt några målchanser. Ju längre matchen går, desto mindre risker är såklart lagen benägna att ta.

Skademässigt finns inget direkt att rapportera om, tänkbara lag ser ut så här:


Schweiz:
Sommer; Lichtsteiner, Schär, Djourou, Rodrà­guez; Behrami, Xhaka, Džemaili; Shaqiri, Embolo, Mehmedi.

Polen:
Fabiański; Piszczek, Glik, Pazdan, Jędrzejczyk; Błaszczykowski, Krychowiak, Mączyński, Grosicki; Milik, Lewandowski.

För mig luktat det här tajt, målsnålt och få målchanser. 0-0 eller 1-1 ligger bra till i min bok.

This is the stats tab
This is the post tip