Speltips

Speltips Kroatien - Portugal

Sport: Fotboll Spelstopp: 2016-06-25 21:00 Spela här

Speltips Kroatien - Portugal
Land: Frankrike Liga: EM2016
Odds: 1.77 Speltips: Kroatien vidare
2016-06-25 21:00 Kroatien - Portugal Kroatien vidare 1.77 rad

Lördagens sista slutspelsmatch spelas i Lens (Stade Bollaert-Delelis) där förmodligen formstarkaste landslaget Kroatien tar sig an formsvagaste landslaget som är kvar i turneringen, nämligen Portugal. Det sjuka är att Portugal har på något sätt kvalat sig vidare - utan en enda vinst i turneringen. Medan Kroatien har sett stabila ut från avspark tills slutsignalen i alla matcher, utom mot Tjeckien där de tappade 2-0 till 2-2 givetvis, så anser marknaden att Kroatien ska vara bara småfavoriter i mötet. Jag har svårt att hålla med om det och finner ett värde i att spela på att Kroatien går vidare till nästa rundan.

När det inför EM står på schemat att Portugal ska spela mot Ungern, Island och Österrike så är det helt okej att förvänta sig att Portugal ska åtminstone vinna en utav matcherna. Så blev det inte. I stället blev det tre stycken oavgjorda matcher. Jag tar inget ifrån Ungern, Island och Österrike (de har spelat helt okej) men jag håller fast att Portugal i ett mästerskap ska vinna åtminstone ett utav dessa möten - om inte mot alla dessa tre lagen.

Jag citerar Portugals förbundskapten, Fernando Santos, som har helt rätt i sitt uttalande:
"Vi måste hitta rätt balans mellan försvar och anfall, för när vi gått framåt så har vi lämnat för mycket ytor och öppningar i försvaret, vilket våra resultat i gruppspelet har visat."

Nu ställs Portugal mot Kroatien, som började med att slå Turkiet, sedan blev det ett litet hjärnsläpp mot Tjeckien, men slutligen vinst mot Spanien, trots att två ordinarie spelare i Mario Mandzukic och Luka Modric vilades. Dessa två herrar är nu tillbaka och kroaterna ska inte ha några som helst avbräck. Att Kroatien tog sig vidare obesegrade från denna grupp talar sitt klara språk.

I Portugal förväntar man sig att Ronaldo gång på gång ska göra det omöjliga, men hans form har varit precis som för de övriga spelare i laget. Okej. Inget mer. Dessvärre behöver formen vara utmärkt för att klara av formstarka kroaterna, som, i mitt tycke, är det mest sammansvetsade laget i turneringen. Till skillnad från Portugal har Kroatien lirat och krigat som ett lag, tagit tidigt kommando i sina matcher och spelat med stort självförtroende. Det räcker långt, för att inte tala om att kroaterna har ett par stora världsstjärnor på olika positioner - så egentligen ingen skräll om de går hela vägen.

Någon större vikt lägger jag inte här på de tidigare inbördesmatcherna, i och med att lagen och formen såg väldigt annorlunda ut då, i jämförelse med nu.

Jag ser Kroatien som ett klart favoritlag till att gå vidare från åttondelsfinalerna. När det erbjuds hela 1.77 i odds, på att Kroatien ska ta sig vidare från detta möte, lägger jag ett spel hos Svenska Spel .

rad - 25 Juni, 2016, 11:28

Kommentarer

För att kommentera måste du vara inloggad.
Vill du vara med i gemenskapen? Logga in eller registrera dig gratis!

Registrera dig gratis!