Polen 1X (samma som double chance eller asian +0.5) i kvartsfinalen mot Portugal tycker jag känns bra.

Gillar polackerna här. Släppte inte in något mål i gruppspelet och gjorde en okej match mot Schweiz. Var klart bättre första halvlek, men sedan kom schweizarna tillbaka och kvitterade rättvist. I förlängningen såg Fabianski till att hålla Polen kvar i matchen innan det till slut blev seger på straffar. Skön seger för deras del såklart. Inga nya skador att rapportera om, tänkbart lag:

(4-4-2-formation):
Fabianski;
Piszczek, Glik, Pazdan, Jedrzejczyk;
Blaszczykowski, Krychowiak, Maczynski, Grosicki;
Milik, Lewandowski

Polen släpper till få målchanser, samtidigt som det finns en del klasspelare på mitten och i anfallet. Lewandowski har ännu inte gjort mål, men ser ändå bra ut. Drar på sig mycket bevakning och är nyttig i sitt kloka targetspel. Välorganiserade.

Portugal har ännu inte vunnit en match. Uppträdde oerhört pragmatiskt mot Kroatien. Defensiven prioriterades och offensiven offrades. Lär inte bli mer fart och fläkt här, blir nog rätt tajt igen skulle jag tro. Tänkbart lag:

Rui; Soares, Pepe, Fonte, Guerreiro; Mario, Silva, Carvalho, Quaresma; Nani, Ronaldo

För mig luktar den här matchen kryss. Portugal har visserligen Ronaldo, som kan avgöra det här på egen hand om han har dagen. Men bakom honom är det lite tunnare. Försvarsspelet visade också upp en del brister i gruppspelet.

Köper inte riktigt att Portugal målas upp som så stora favoriter som de gör. Tycker Polen har bra chans. Ser framför mig en match som blir oerhört tät och med få målchanser. Båda lagen har nog stor respekt för varandra, inte minst de offensiva omställningarna. Så det lär bli en del ställningskrig. Skulle inte bli förvånad om det blir 0-0 och förlängning.


This is the stats tab
This is the post tip