Tjullulu boys! Visst känns det långtråkigt när man varit så bortskämd med alla matcher, att behövt drygt vänta ut hela 3 dygn innan nästa omgång..
Här har ni i alla fall en som nästan klättrat på väggarna då det spelas så lite fotboll nu över huvudtaget, så det känns skönt att det är torsdag och en ny match igen!

Polen - Portugal. Lewandowski vs Ronaldo. Två personer som jag tippade på högt i skytteligan. Två personer som jag inte tycker alls fått ut sin riktiga kapacitet detta EM. Lewandowski har varit förvånansvärd osynlig och har under det jag har sett av Polen spela, egentligen inte tillfört speciellt mycket och Ronaldo likaså, trots att han fick peta in 2 bollar mot Ungern så är det ju ingen jättebedrift, när man annars gillar och göra hattrick i La Liga.

Nåväl, detta är ingen rek ang dom två spelarna utan det handlar mer om lagen i sig.
Min känsla av denna match är att Portugal som själva vill och tänker vara mer bollförande och att Polen mest kommer fokusera på att täppa till där bak för att sedan försöka kontra in ett mål av t.ex. BÅ‚aszczykowski/Milik/Lewa. m.m. Men dom har inte riktigt den spetskompetensen i mittfältet för att rulla boll på ett behagligt sätt medans Portugal jagar. Nej,
det kommer inte bli något finspel ikväll från Polens sida. Portugal tror jag kommer få rulla på rätt så bra och vill mer en gärna använda sig av sina snabba spelare via kanten för o slå inlägg eller utmana. Detta öppnar upp för mycket hörnor.

Att Polen ofta inte har övertag i bollinnehavet och hörnmässigt kan vi enkelt se under de 4 matcher som hittills spelats i EM.

Bollinnehav %: Hörnor:
Polen - Nordirland 60-40 8-1
--ıı-- - Tyskland 37-63 2-8
--ıı-- - Ukraina 36-64 2-3
--ıı-- - Schweiz 55-45 13-5

Jag har inte sett Polens alla matcher live, men tycker man kan se ett mönster här, där dom endast vann bollinnehav och hörnhandikappet mot Nord Irland.
En match jag såg var Schweiz-Polen där polackerna öppnade upp stenhårt i första med total dominans och lyckades få 1-0 i halvtid, för att sedan i andra lägga sig på försvar och helt tappa sitt spel, och därmed låta Schweiz helt ta över matchen.
Så kan Polen peta in ett mål före Portugal, kommer vi nog få se en storm av Portugal hörnor, det är jag övertygad om.
Nog om det, då kan vi ta en titt på portugisernas matcher.

Bollinnehav %: Hörnor:
Portugal - Island 66-34 11-2
--ıı-- - Ungern 58-42 9-3
--ıı-- - Österrike 59-41 10-0
--ıı-- - Kroatien 41-59 2-6

Här kan ni se att linan sitter enkelt i alla matcher utom då mot Kroatien.
En match som jag tycker kroaterna var mer värdiga vinnare utav och borde tagit kvartsfinalplatsen. Kroatien som impat enormt på mig detta EM, med en magisk man vid namn Modrić på innermittfältet och PeriÅ¡ić som vart otroligt bra på kanten m.m. Sådan är fotbollen ibland.
Men idag möter Portugal inte Kroatien. Polen är inte i närheten av Kroatien vad det gäller att vårda boll.
Nä det blir nog mer inriktning på försvaret för Polens del.
Detta spel känner jag ska gå in alla dagar i veckan.


Jag spelar Portugal asian handicap -2 hörnor till 1,90 med 4/5 units.

Void om Portugal får exakt 2 hörnor mer än Polen, vinst vid 3 eller fler.
Förlust vid 1 eller färre.

Lycka till! /Off topic: Tror Portugal går vidare efter en målsnål match!

This is the stats tab
This is the post tip