Lite småkul att Gilles Simon var klar favorit mot Alexander Zverev i samtliga tre möten förra säsongen. Nu är det andra bullar kan man säga, Zverev köps till 1,25 men mycket av det oddset baseras nog på Simons extremt dåliga säsong. Vad man dock ska ha klart för sig är att Simons senste månad är hans bästa under året och med tanke på att han inte spelat så mycket den här säsongen lär han fortfarande ha lite spring i benen, så att säga.

Samtidigt verkar det som att Zverev har börjat dippa lite efter nu under hösten. Inte så konstigt egentligen. Han har spelat 22 turneringar i år vilket är brutalt mycket för någon i hans ålder, sannolikt också därför han fått stryk av Tiafoe, Coric och Dzumhur senaste kvartalet. Han är lite för ojämn för att vara så bra rankad.

Vad man kunnat utläsa så här långt av ATP Wien är att underlaget är långsammare än förra året. Det liknar nästan St. Petersburg vilket rimligtvis borde gynna Simon här. När fransmannen är i bra form, då är han som ett bollplank på baslinjen – allt kommer tillbaka.

Tror att Simon har en rimlig chans att skrälla här. Han är i grunden en duktig inomhusspelare och börjar Zverev missa lite så kommer Simon garanterat vara där och hugga. Det luktar tre set här och jag väljer handikapp +4,5 på Simon. Han har trots allt bara fått stryk med stora marginaler mot Zverev i en av tre matcher. Samtidigt börjar han hitta formen och Zverev kan mycket väl vara sliten.

Spelet finns till 1,78 hos Leo Vegas

This is the stats tab
This is the post tip