Grand Finale i ATP Umag i Kroatien, där vi har ett jättespännande möte mellan ryssen Andrey Rublev och italienaren Paolo Lorenzi. Spelarna har tagit sig till finalen på två helt olika sätt, med tanke på att 19-årige Rublev har fått kvala in, medan Lorenzi har kommit in betydligt senare in i turneringen och hade ett minst sagt intressant semifinalmöte. Marknaden öppnade med Lorenzi som en klar favorit och nu har det jämnats ut till en jämn match där dubbla pengarna erbjuds på Lorenzi - där jag faktiskt finner ett värde, fast endast hos betting bolag där hela matchen måste fullföljas.

Ironiskt nog har Rublev redan förlorat en match i turneringen men är nu ändå i finalen. Det har varit en lång och tuff och energikrävande väg, med tanke på att han redan har spelat sex matcher och med finalen blir det sju matcher totalt. Det är ju som en Grand Slam turnering, fast bäst av tre set MEN spelad på en veckas tid. Jag är helt övertygad om att det är mycket trötthet i Rublevs ben med tanke på de matcher han har spelat i turneringen:

Ivan Dodig 7-6(4) 6-1
Fabio Fognini 6-7(5) 6-2 7-6(2)
Andrej Martin 7-6(5) 7-5
Carlos Berlocq 6-2 6-4
Attila Balazs 3-6 5-7 (kvalmatch)
Jordi Samper-Montana 6-2 6-4 (kvalmatch)

Rublev gick in i turneringen som lucky looser, eftersom Borna Coric inte kom till start. Med tanke på att Rublev ännu saknar rutin av ATP finaler, samt att han har spelat så många långa matcher redan i Umag, kan jag inte se honom likvärdig med 38:e världseedade Lorenzi.

Anledningen till att oddset har gått upp på Lorenzi är för att han i semifinalen mot Giannessi tog en toapaus och två medical timeouts, där i princip hela låret tejpades om. Då låg han i underläge, hade tappat andra setet och låg under även i tredje setet. Men efter alla dessa läkarbesök och omplåstringar så spelade Lorenzi som vanligt. Han bröt tillbaka och vann det tredje setet med 6-3. Det var inga konstigheter i slutet av matchen, med tanke på hur Lorenzi spelade. En natts sömn och lång vila på dagen gör honom fit-for-fight igen. Därmed ska han återigen vara en favorit i mötet. Dock ska ett sådant spel försäkras genom att spela hos ett betting bolag där hela matchen måste avslutas för att spelet ska gälla. Lorenzi kommer att bryta matchen om han är skadad, vilket jag har svårt att tro med tanke på att han bara fortsatte och tågade på i semifinalen. Så här har Lorenzi spelat i turneringen:

Alessandro Giannessi 6-2 4-6 6-3
Jiri Vesely 1-6 7-5 6-3
Aljaz Bedene 7-5 6-3

I båda första matcherna mot Bedene och Vesely var Lorenzi en underdog med oddset runt 2.50 men visade att han är här för att gå långt. Mot Giannessi hade han strax över 1.35 i odds och krigade till sig en finalplats. Innan grässäsongen började spelade Lorenzi en final i Caltanissetta Challenger på grus mot just Giannessi, som Lorenzi vann med 6-4 6-2.

När oddset nu ligger på dubbla pengarna finner jag ett stort värde i att lägga ett spel på att Lorenzi vinner detta möte och lägger ett spel hos bet365 .

This is the stats tab
This is the post tip