Sloane Stephens servade väldigt bra mot Serena Williams i kvartsfinalen. Hennes förstaserve låg mellan 170-185 km/h. Att jämföra med t.ex Gilles Simon som servade i 130 km/h mot Monfils, eller Volandri som i princip aldrig kommer över 150 km/h, eller varför inte Jarkko Nieminen som brukar ligga däromkring. Hon servar lika hårt som många på atp-touren och vinner också i runda slängar 75 % av förstaservarna.

Spelbolagen lägger linan på +5,5 games. Om vi kollar runt lite så har Stephens bara förlorat med fem games marginal två gånger sedan grussäsongen 2012 och då har mött Radwanska, Bartoli, Ivanovic, Stosur och Serena Williams gånger två och har aldrig blivit ordentligt utskåpad av dessa.

Nu möter hon dessutom Azarenka som är den av favoriterna som egentligen sett sämst ut. Hon blir nervöst och flera gånger under matcherna tappar hon serven helt. Azarenka hade otroliga problem med Hampton innan amerikanskan blev skadad. Hon är inte lika säker när hon möter spelare som kan slå hårt. För i ärlighetens namn är det inte svårt att slå igenom vitryskan. Det tycker jag att alla hårdslående damer har visat.

Sloane Stephens är en av få damspelare som är duktig vid nät.

Sloane Stephens är en av få damspelare som kan serva hårt.

Sloane Stephens är en av få damspelare men vinnande slag.

bet365 erbjuder 1,90 på Stephens +5,5 games och jag har verkligen svårt att se amerikanskan vika ner sig i en semifinal. Hon är visserligen orutinerad och visar nervositet emellanåt, men det gör även Azarenka så det tar nog ut varandra.


EDITERAD 2013-01-23 17.21:23

This is the stats tab
This is the post tip